ΦΑΡΜΑΚO

Δωρεάν εμβολιασμοί στους Κυκλαδίτες από την Pfizer & την Ομάδα Αιγαίου

Δωρεάν εμβολιασμοί κατά της πνευμονιοκοκκικής νόσου για τους κατοίκους μικρών Κυκλαδίτικων νησιών από την Ομάδα Αιγαίου με την υποστήριξη της Pfizer Hellas, πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του Διάπλου το διάστημα 10-12 Οκτωβρίου 2014.

Δωρεάν εμβολιασμοί στους Κυκλαδίτες από την Pfizer & την Ομάδα Αιγαίου

Ειδικότερα, η αποστολή της Ομάδας Αιγαίου, αφότου παρέλαβε 500 εμβόλια κατά της πνευμονιοκοκκικής νόσου, δωρεά της Pfizer Hellas, απέπλευσε με πάνω από 50 εθελοντές, για τα νησιά Σίκινο, Ηρακλειά, Σχοινούσα, Κουφονήσι και Δονούσα, όπου πραγματοποίησε εμβολιασμούς σε όσους κατοίκους το επιθυμούσαν.

Παράλληλα με τους εμβολιασμούς, εθελοντές της Ομάδας Αιγαίου, γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων (καρδιολόγος, ορθοπεδικός, ΩΡΛ, οφθαλμίατρος, παθολόγος, παιδίατρος, δερματολόγος, χειρουργός κ.α) πραγματοποίησαν δωρεάν ιατρικές εξετάσεις στα αγροτικά ιατρεία σε κάθε νησί αλλά και κατ' οίκον επισκέψεις στους κατάκοιτους κατοίκους. Τέλος, έγιναν ενημερωτικές ομιλίες από γιατρούς εθελοντές της Ομάδας Αιγαίου για τη σημασία της πρόληψης σε θέματα υγείας και της υιοθέτησης υγιεινών συνηθειών, όπως ο εμβολιασμός κατά λοιμωδών νοσημάτων και η τακτική άσκηση.

Η κυρία Βάσω Καραμάνου, Vaccines BU Head της Pfizer Hellas δήλωσε σχετικά: «Φορείς που προωθούν τα ιδεώδη του εθελοντισμού, της συμμετοχής και της κοινωνικής προσφοράς, όπως η Ομάδα Αιγαίου, αποτελούν για εμάς πολύτιμους συνεργάτες και συμμάχους στην προσπάθειά μας να στηρίξουμε, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Με τη δράση αυτή, δίνουμε έμφαση στον τομέα της πρόληψης, μέσω της υιοθέτησης υγιεινών συνηθειών, καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής μας, όπως είναι ο εμβολιασμός, που αποτελεί αποδεδειγμένα ένα από τα περισσότερο οικονομικώς αποδοτικά επιστημονικά επιτεύγματα της σύγχρονης εποχής για τη δημόσια υγεία».

Ομάδα Αιγαίου

Η Ομάδα Αιγαίου ταξιδεύει 20 χρόνια στα μικρά και ακριτικά νησιά και προσφέρει δωρεάν ιατρικές υπηρεσίες όσο και υπηρεσίες υποστήριξης των πάσης φύσεων αναγκών των κατοίκων τους. Στα πλαίσια των ιατρικών υπηρεσιών που εκτελούνται, κάθε χρόνο περιλαμβάνονται ιατρικές και εργαστηριακές εξετάσεις. Η Ομάδα Αιγαίου λειτουργεί αμιγώς εθελοντικά, μέσα από την αυτοδιάθεση των μελών και φίλων της και το πνεύμα συλλογικότητας που την διέπει. Οι δραστηριότητές της διακρίνονται σε αποστολές ανθρωπιστικού, κοινωνικού, περιβαλλοντικού και πολιτιστικού χαρακτήρα στα νησιά του Αιγαίου και σε άλλες δραστηριότητες και εκδηλώσεις γύρω από τους σκοπούς της Ομάδας.

Photo