ΦΑΡΜΑΚO

Κων. Λουράντος: Ελπίζω η νέα κυβέρνηση να έχει μάθει από τα λάθη των άλλων...

Τα ελληνικά φαρμακεία έχουν ταλανιστεί ιδιαίτερα στα χρόνια του Μνημονίου και το γεγονός αυτό το αποτύπωσαν με δυνατή φωνή όλοι οι εκπρόσωποι του κλάδου το προηγούμενο διάστημα.

Κων. Λουράντος: Ελπίζω η νέα κυβέρνηση να έχει μάθει από τα λάθη των άλλων...

Αυτό δε που επιθυμούν να γίνει τώρα, είναι να υπάρξει συναίνεση, ηρεμία, σταθερό πλαίσιο και συνεργασία, μεταξύ της κυβέρνησης και του κλάδου, κάτι που θα διατρανώσουν για ακόμη μία φορά την ερχόμενη εβδομάδα (την Πέμπτη 12 Μαρτίου συγκεκριμένα) οι εκπρόσωποι του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου σε συνέντευξη τύπου που θα παραχωρήσουν. Οι φαρμακοποιοί, όπως και μία σειρά από άλλους κλάδους, βίωσαν δραματικά στο πετσί τους τις μνημονιακές επιταγές και τα ανάλγητα μέτρα τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα να κλείσουν μία σειρά φαρμακείων, ενώ και η ρευστότητα πολλών φαρμακοποιών, καταβαραθρώθηκε.

Δεν είναι λοιπόν να απορεί κάποιος που ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Κων. Λουράντος συχνά πυκνά εξαγριώνεται και λέει τα πράγματα έξω από τα δόντια.
Αυτή την φορά, η έκρηξη του κ. Λουράντου έρχεται από μία σειρά απειλητικών μηνυμάτων τα οποία δέχεται ο ίδιος αναφορικά με την πορεία του κλάδου.

Όπως αναφέρει συγκεκριμένα σε προσωπική του ανάρτηση, τα απειλητικά μηνύματα από την πλευρά των εκπροσώπων της προηγούμενης κυβέρνησης αναφέρουν, ότι «θα εφαρμοστούν τα πάντα από την περιβόητη εργαλειοθήκη ΟΟΣΑ», ότι «ό,τι δεν περάσαμε εμείς, θα το περάσουν οι φίλοι σου οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ» και άλλα τέτοια ωραία.

Διαβάστε ακριβώς τι έγραψε ο κ. Λουράντος στην προσωπική του σελίδα στο facebook:

«ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ»

«Κάνουν τα πάντα για να μην βοηθήσει τα φαρμακεία η Κυβέρνηση....

Κάνουν τα πάντα για να εφαρμοστούν όλα όσα αναφέρονται στην έκθεση του ΟΟΣΑ και δεν πρόλαβαν οι ίδιοι να κάνουν... Κάνουν τα πάντα για να καλύψουν το γεγονός πως ό,τι αναφέρεται στην έκθεση του ΟΟΣΑ ήταν ΔΙΚΟ τους δημιούργημα όπως θα αποκαλύψουμε στην συνέντευξη τύπου.

Προσπαθούν να ρίξουν λάδι στην φωτιά στέλνοντας μηνύματα στο κινητό μου περί επερχόμενης καταστροφής κατά την οποία ... "θα γελάσουν και οι αρκούδες"....Επιχαίρουν για κάθε κακή ανακοίνωση των "εταίρων" μας τρίβοντας τα χέρια τους και προετοιμάζοντας το έδαφος για ... την επάνοδό τους....

Και χθες οι "γυρολόγοι" της πολιτικής που εντάχθηκαν τελικά στην Ν.Δ. αφού πέρασαν προηγουμένως από άλλους κομματικούς μηχανισμούς, παραδίνουν μαθήματα ανάκαμψης και ανασύστασης του νέου τους κόμματος...

Ελπίζω η σημερινή Κυβέρνηση να έχει μάθει από τα λάθη των άλλων γιατί οι "άλλοι" δεν έχουν ακόμα συνειδητοποιήσει τα δικά τους λάθη....»

Η μείωση του ποσοστού κέρδους, το αλαλούμ με το ωράριο, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν πλέον εφημερίες και ο κλάδος να βρίσκεται σε σύγχυση και μαζί με αυτούς και οι πολίτες, η επερχόμενη λαίλαπα των ΜΥΣΥΦΑ και η πιθανή διάθεσή τους από τα Σούπερ Μάρκετ, ο προβληματισμός κάθε τόσο με την αύξηση του συντελεστή του ΦΠΑ, αλλά και η γενικότερη πολιτική πιέσεων απέναντι στους φαρμακοποιούς, αποτέλεσαν τα βασικότερα και πιο καίρια ζητήματα που έπληξαν τον κλάδο το προηγούμενο διάστημα.

Στην συνέντευξη τύπου την ερχόμενη Πέμπτη, οι εκπρόσωποι του ΠΦΣ, θα επιχειρήσουν να θέσουν τις κόκκινες γραμμές ενός ολόκληρου κλάδου και να θυμήσουν στην νέα κυβέρνηση τι πρέπει να ακολουθήσει και τι πρέπει να αποφύγει. Όχι όμως με την λογική να είναι ευχαριστημένος ένας κλάδος και να μην τον αγγίξουμε, αλλά με την λογική του κράτους δικαίου που πρέπει να ακολουθεί η κυβέρνηση απέναντι σε όλους τους εργαζόμενους και σε αυτούς που επιτελούν κοινωνικό έργο, όπως αναφέρουν εκπρόσωποι του ΠΦΣ.

Και οι φαρμακοποιοί έχουν αποδείξει περίτρανα, ότι αποτελούν βασικό και κυρίαρχο σκαλοπάτι της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και επομένως αναντίρρητα, επιτελούν σημαντικό κοινωνικό έργο παρά τις δυσκολίες.

Διαβάστε ακόμη:

Λίστα Βαρουφάκη: Αγωνία φαρμακοποιών για τις μεταρρυθμίσεις του ΦΠΑ...

Φρουζής: Να αυξηθούν τα εκτός πατέντας φάρμακα & να αποφασίσουμε μαζί με την Πολιτεία τις τιμές

Σπασμωδικό και πέραν κάθε λογικής το μέτρο της αύξησης του ΦΠΑ στα φάρμακα

Λουράντος: Εγκληματική ακόμη και η σκέψη για αύξηση του ΦΠΑ στα φάρμακα

Φαρμακεία: Τα διδάγματα της κρίσης και η απορρύθμιση ενός καλά ρυθμισμένου κάποτε επαγγέλματος

Ο Κάρολος Παπούλιας στηρίζει τα φαρμακεία και την ανθούσα ελληνική φαρμακοβιομηχανία

Το ελληνικό φάρμακο εγγύηση για την υγεία και την ανάπτυξη

Φαρμακοποιοί: Ωράριο με ίσες ευκαιρίες, σταθερή τιμή στα ΜηΣΥΦΑ & τέλος του toolkit

Το μήνυμα των φαρμακοποιών για το Eurogroup, την κοινωνία & την κυβέρνηση

Γ. Δαγρές: Οι μνημονιακές πολιτικές για το φάρμακο και τη χώρα ήταν καταστροφικές σε βαθμό προδοσίας