ΦΑΡΜΑΚO

GlaxoSmithkline: Ενισχύει την θυγατρική της στο Βέλγιο - μεταφέρει το σύνολο σχεδόν της παραγωγής εμβολίων

Ενισχύει τις δραστηριότητές της στο Βέλγιο, η βρετανική πολυεθνική φαρμακευτική Glaxo Smith Kline (GSK).

GlaxoSmithkline: Ενισχύει την θυγατρική της στο Βέλγιο - μεταφέρει το σύνολο σχεδόν της παραγωγής εμβολίων

Ειδικότερα, σύμφωνα με οικονομικά δημοσιεύματα στα μέσα Μαρτίου, ο εν λόγω βρετανικός κολοσσός της φαρμακοβιομηχανίας, αποφάσισε να ενισχύσει σημαντικότατα τις δραστηριότητες και την στρατηγική θέση της θυγατρικής του στο Βέλγιο, GSK Belgique που εδρεύει στην περιοχή Rixensart πλησίον των Βρυξελλών. Η ενίσχυση αυτή θα γίνει συγκεκριμένα μέσω του τμήματος βιολογίας και ανάπτυξης εμβολίων (GSK Vaccines / Biologicals), μεταφέροντας σε αυτό ολόκληρο το χαρτοφυλάκιο ευρεσιτεχνιών εμβολίων της ελβετικής Novartis, εκτιμώμενης αξίας 2,4 δις. €, και το οποίο μέχρι σήμερα είναι διεσπαρμένο σε θυγατρικές της βρετανικής φαρμακευτικής σε πληθώρα χωρών όπως οι ΗΠΑ, η Ιταλία, η Γερμανία και η Κίνα.

Σημειωτέον ότι ήδη εδώ και πολύ καιρό, η βελγική θυγατρική έχει συγκεντρώσει περίπου το 80% της παραγωγής εμβολίων της GlaxoSmith Kline.

Όπως ανέφεραν τα οικονομικά δημοσιεύματα, η μεγάλη βρετανική φαρμακευτική εταιρεία έχει προχωρήσει σε ανάλογη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της βελγικής θυγατρικής της, από τα 7,3 δις. στα 9,7 δις. €. Η Glaxo Smith Kline απασχολεί σήμερα 8.700 εργαζόμενους στον κλάδο ανάπτυξης εμβολίων στο Βέλγιο, όπου στεγάζεται και το ένα εκ των δύο ευρωπαϊκών κέντρων έρευνας της εταιρείας, το οποίο απασχολεί 1.600 άτομα.

Σύμφωνα με τον βελγικό οικονομικό Τύπο, καθοριστικό ρόλο στην εν λόγω απόφαση της μεγάλης βρετανικής φαρμακοβιομηχανίας έπαιξε το εξαιρετικά ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς (φορολογικών εκπτώσεων έως 80%) που προσφέρει η βελγική νομοθεσία για τα εισοδήματα από εκμετάλλευση ευρεσιτεχνιών.

Διαβάστε ακόμη:

Ο Roberto Greco νέος πρόεδρος του RhRMA Innovation Forum

Άσθμα & ΧΑΠ: Νέα εισπνεόμενη θεραπεία από την GlaxoSmithKline

Νέα δεδομένα στην αγορά από την συμφωνία Novartis & Glaxo

Νέο πρόσωπο στην θέση Goverment Affairis Director της GSK Ελλάς