ΦΑΡΜΑΚO

Σειρά πρωτοβουλιών από τους φαρμακοποιούς, για την ομαλή λειτουργία της διακίνησης φαρμάκου

Σειρά πρωτοβουλιών για την διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της διακίνησης φαρμάκου στην αγορά αναλαμβάνει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος σε συνεργασία και με τους υπόλοιπους φορείς .

Σειρά πρωτοβουλιών από τους φαρμακοποιούς, για την ομαλή λειτουργία της διακίνησης φαρμάκου

Συγκεκριμένα, αύριο Τετάρτη 8 Ιουλίου, έχει προγραμματισθεί συνάντηση με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Δημήτρη Κοντό προκειμένου να εξεταστεί το θέμα των πληρωμών των φαρμακείων.

Αμέσως μετά το προεδρείο του ΠΦΣ, θα συναντηθεί με την αναπληρώτρια υπουργό οικονομικών κυρία Νάντια Βαλαβάνη , ενώ έχει ζητήσει συνάντηση και με τον αναπληρωτή υπουργό οικονομικών κ. Δημήτρη Μάρδα.

« Η συστράτευση όλων των θεσμικών οργάνων διακίνησης του φαρμάκου στην αγορά, είναι απαραίτητη», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Κωνσταντίνος Λουράντος.

«Μέχρι σήμερα χάρη στις προσπάθειες της βιομηχανίας των φαρμακαποθηκών και των φαρμακοποιών , αλλά και του κόσμου που ανταποκρίθηκε ψύχραιμα στις κρίσιμες αυτές ώρες, η αγορά λειτούργησε ομαλά. Οι προσπάθειες όλων μας επικεντρώνονται στο να διατηρηθεί αυτή η κατάσταση» συμπλήρωσε ο κ. Λουράντος

Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας ο Π.Φ.Σ. έχει αποστείλει πρόσκληση προς τον Σύνδεσμο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, την Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας, την Ομοσπονδία Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδας, τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φαρμακαποθηκαρίων , τον ΕΟΠΥΥ , τον ΕΟΦ και τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο για την πραγματοποίηση σύσκεψης την Πέμπτη 9 Ιουλίου, στις 2 το μεσημέρι , στα γραφεία του ΠΦΣ .

Ο ΠΦΣ επίσης, αναμένει συνάντηση και με τον υπουργό Υγείας προκειμένου να σχεδιάσουν την επόμενη ημέρα. Οι φαρμακοποιοί από την πρώτη στιγμή της τραπεζικής αργίας και των capital controls, ζήτησαν από τους πολίτες να αντιδράσουν ψύχραιμα και με σύνεση, να αγοράζουν τα φάρμακά τους λελογισμένα και να μην στοκάρουν, ώστε να μην δημιουργηθεί πρόβλημα επάρκειας.

Διαβάστε ακόμη:

Ο σημαντικός ρόλος της Ειδικής Επιτροπής Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών για την Δημόσια Υγεία

Ταχεία έγκριση συναλλαγών σε πρώτες ύλες και φάρμακα από το εξωτερικό - Διαβεβαίωση της ΤτΕ στον Κουρουμπλή

Συνάντηση με τον υπ. Υγείας ζητούν οι φαρμακοποιοί για την ομαλή διακίνηση των φαρμάκων

ΠΦΣ: Άμεση συνάντηση με την Ν. Βαλαβάνη για την ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων επιταγών των φαρμακείων

Δημοψήφισμα 2015: Η σημασία του Όχι για την υγεία και το πολιτικό αισθητήριο των φαρμακοποιών

Κουρουμπλής – Ακυρώνονται οι πολιτικές που αποδείχθηκαν άκαρπες