ΦΑΡΜΑΚO

Στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια η ΠΕΦ για το θέμα της δραστικής ουσίας, με ακράδαντα επιχειρήματα

Στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια για το θέμα της δραστικής ουσίας, ετοιμάζονται να προσφύγουν οι έλληνες φαρμακοβιομήχανοι, με στόχο να αποδείξουν ότι είναι ένα μέτρο που κάθε άλλο παρά βοηθά τον ασθενή και την δημόσια υγεία.

Στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια η ΠΕΦ για το θέμα της δραστικής ουσίας, με ακράδαντα επιχειρήματα

Της Νατάσσας Ν. Σπαγαδώρου

Ήδη η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας, όπως τόνισε ο πρόεδρός της κ. Θεόδωρος Τρύφων, κατά την διάρκεια εκδήλωσης της ΕΛΠΕΝ για τα 50 χρόνια, βρίσκεται σε συνεργασία με τρία νομικά γραφεία προκειμένου να υποστηρίξουν το θέμα αυτό, που ταλανίζει σφόδρα τις επιχειρήσεις αλλά και τον ίδιο τον ασθενή όπως έχει αποδειχθεί.

Το ακράδαντο επιχείρημα που προβάλλει η ΠΕΦ είναι ότι η συνταγογράφηση με εμπορική ονομασία δεν επιβαρύνει την φαρμακευτική δαπάνη ενώ με το μέτρο της δραστικής, καταλήγεις τελικά σε branded φάρμακο, που είναι το πρωτότυπο.

Ο πρόεδρος της ΠΕΦ επανέλαβε για πολλοστή φορά, ότι η φαρμακοβιομηχανία θέλει συγκεκριμένους κανόνες παιχνιδιού με ένα σταθερό πλάνο τριετίας.

Ο κ. Τρύφων υποστήριξε ακόμη, ότι χρειαζόμαστε συγκεκριμένα μέτρα για τον έλεγχο της συνταγογράφησης, έλεγχο της κατανάλωσης, registries και κλειστού προϋπολογισμού για τα ακριβά φάρμακα- καθώς αυτά έχουν ελεύθερη συνταγογράφηση στην Ελλάδα ενώ στο εξωτερικό η συνταγογράφηση είναι πολύ περισσότερο λελογισμένη.

Διαβάστε ακόμη:

ΠΕΦ: Ναι μεν, αλλά... για τη νέα φαρμακευτική πολιτική