ΦΑΡΜΑΚO

Και τώρα, θα μιλήσει η Ευρώπη για τους φαρμακοποιούς: Σειρά ενεργειών από Ν. Χουντή και Κ. Λουράντο

Σειρά ενεργειών στα ευρωπαϊκά όργανα και συντονισμό της δράσης τους αποφάσισαν την Τετάρτη, ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας Νίκος Χουντής και ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, κ. Κωνσταντίνος Λουράντος.

Και τώρα, θα μιλήσει η Ευρώπη για τους φαρμακοποιούς: Σειρά ενεργειών από Ν. Χουντή και Κ. Λουράντο

Στη συνάντηση εκτιμήθηκε ότι η κυβέρνηση, παρά τις διακηρύξεις της, δεν έκανε χρήση του δικαιώματος που της παρέχει το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, να ορίζει το ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων και την πολιτική στον τομέα του φαρμάκου στην Ελλάδα, αλλά αποδέχθηκε πλήρως τις προτάσεις όσων θέλουν να εισβάλλουν στο χώρο των φαρμακείων, εκτοπίζοντας το ελληνικό φάρμακο και τους φαρμακοποιούς.

Ο κ. Λουράντος ενημέρωσε τον Νίκο Χουντή ότι θα θέσει τα ζητήματα αυτά και στη Γενική Συνέλευση των Ευρωπαίων Φαρμακοποιών που θα διεξαχθεί στις Βρυξέλλες στις 17-19 Νοεμβρίου.

Αποφασίσθηκε επίσης να υπάρξει σειρά δράσεων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τα υπόλοιπα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου οι Έλληνες φαρμακοποιοί να αναδείξουν ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο ελληνικό, αλλά τέτοιες ρυθμίσεις πολύ γρήγορα θα επεκταθούν σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εν τω μεταξύ να θυμήσουμε, ότι κατατέθηκαν την Τρίτη, στο Συμβούλιο της Επικρατείας από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο και τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής, οι αιτήσεις ακυρώσεως καθώς επίσης και οι σχετικές αιτήσεις αναστολής εκτελέσεως κατά της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, όπως είχαν δεσμευθεί και το Σάββατο οι φαρμακοποιοί, στο ψήφισμα που εξέδωσαν στην Γενική τους Συνέλευση.

Η ΚΥΑ, αναφέρει ο ΠΦΣ, αλλάζει πλήρως και απορρυθμίζει το μέχρι σήμερα ισχύον ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων προς όφελος των μονοπωλίων.

Διαβάστε ακόμη:

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας, η ΚΥΑ για το ιδιοκτησιακό καθεστώς από ΠΦΣ και ΦΣΑ

Φτάνει πια! ΟΧΙ τα Φαρμακεία στα χέρια των εργολάβων, φωνάζουν οι φαρμακοποιοί στο απομακρυσμένο Κιλκίς

Λουράντος: Πόσος ανταγωνισμός χωράει στην υγεία;

ΠΦΣ: Προστασία του επαγγέλματος του φαρμακοποιού με κάθε ένδικο μέσο

Η. Δημητρέλλος: Νομοθετικό έκτρωμα που γράφτηκε στο πόδι η ΚΥΑ

Σκληρός Λουράντος για Ξανθό: Τα ψελλίσματα του υπουργού δεν έπεισαν κανέναν

Ξανθός για φαρμακεία: Μεταρρύθμιση με φιλελεύθερο μεν πρόσωπο αλλά και ενίσχυση της κοινωνικής οικονομίας

Μετωπική πλέον η σύγκρουση φαρμακοποιών με κυβέρνηση - Η ΚΥΑ πριμοδοτεί τους Συνεταιρισμούς, τονίζει ο κλάδος

Στα ελληνικά & ευρωπαϊκά δικαστήρια οι φαρμακοποιοί για την ΚΥΑ του ιδιοκτησιακού - Παράδοση άνευ όρων σε καρτέλ λέει ο ΠΦΣ