ΦΑΡΜΑΚO

Δεν αυξάνεται η συμμετοχή των ασθενών: Λάθος στο σύστημα της ΗΔΙΚΑ, διευκρινίζει το υπ. Υγείας

Διευκρινήσεις αναφορικά με τις τιμές των φαρμάκων (που έχουν προκύψει από το Δελτίο τιμών και την Θετική Λίστα) οι οποίες έχουν αυξηθεί με αποτέλεσμα να έχει αυξηθεί και η συμμετοχή των ασθενών, ανακοινώνει το γραφείο τύπου του υπουργείου Υγείας.

Δεν αυξάνεται η συμμετοχή των ασθενών: Λάθος στο σύστημα της ΗΔΙΚΑ, διευκρινίζει το υπ. Υγείας

Ειδικότερα, όπως αναφέρει, σε σχέση με τις αυξήσεις που παρατηρήθηκαν χθες στις τιμές των φαρμάκων και επομένως στη συμμετοχή των ασθενών, ενημερώνουμε ότι οφείλεται σε λάθος κατά την καταχώριση δεδομένων στο σύστημα της ΗΔΙΚΑ.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΗΔΙΚΑ, το πρόγραμμα υπολογισμού της τιμής αποζημίωσης των φαρμάκων διαβάζει τρία αρχεία:

- Το αρχείο του Δελτίου τιμών των φαρμάκων

- Το αρχείο της Θετικής Λίστας και

- Το αρχείο του όγκου πωλήσεων των φαρμάκων σε αξία του τελευταίου εξαμήνου, βάσει της λιανικής τιμής τους.

Από το 3ο αρχείο, φορτώθηκαν στο πρόγραμμα του υπολογισμού, αντί των όγκων πωλήσεων των φαρμάκων σε αξία, οι όγκοι των πωλήσεων των φαρμάκων σε τεμάχια.

Μόλις διαπιστώθηκε το παραπάνω λάθος, η ΗΔΙΚΑ, υπολόγισε εκ νέου τις σωστές τιμές αποζημίωσης των φαρμάκων και έχει ξεκινήσει η διαδικασία ενημέρωσης της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης.

Οι νέες τιμές, σύμφωνα με την ανακοίνωση, θα αναρτηθούν στο σύστημα της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης το πρωί της Πέμπτης στις 8:00, ώστε να προλάβουν να ενημερώσουν τις εφαρμογές τους οι κατασκευαστές λογισμικού φαρμακείων.

Διαβάστε ακόμη:

Έτοιμη η Θετική Λίστα - Να επιλέγουν αξιόπιστα γενόσημα οι ασθενείς, συστήνει η ηγεσία του υπ. Υγείας