ONMED

Ο ΕΕΣ συνεχίζει τον εμβολιασμό προσφυγόπουλων στην Αττική και τη Βόρειο Ελλάδα

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, σε συνεργασία με το Yπουργείο Υγείας, ολοκλήρωσε το 2ο κύκλο εμβολιασμού με το εμβόλιο MMR και τον 1ο κύκλο εμβολιασμού με το εμβόλιο της ανεμευλογιάς σε παιδιά προσφύγων, ηλικίας 1 έως 15 ετών, που διαμένουν στις δομές φιλοξενίας του Σκαραμαγκά και της Ριτσώνας, όπως επίσης και σε αυτές της Νέας Καβάλας, Χέρσου Ν. Κιλκίς και Κορδελιού (πρώην εργοστάσιο SOFTEX) του Ν. Θεσσαλονίκης.

Ο ΕΕΣ συνεχίζει τον εμβολιασμό προσφυγόπουλων στην Αττική και τη Βόρειο Ελλάδα

Οι εμβολιασμοί πραγματοποιήθηκαν το διάστημα από 10 έως 26 Νοεμβρίου 2016 και από 14 έως 19 Νοεμβρίου 2016 αντίστοιχα.

Πριν την έναρξη του εμβολιασμού, πραγματοποιήθηκαν από τους επαγγελματίες και τους εθελοντές προαγωγής υγιεινής (Hygiene promoters) του Ερυθρού Σταυρού καμπάνιες ενημέρωσης στους γονείς πρόσφυγες και στα παιδιά των δομών φιλοξενίας για τη χρησιμότητα των συγκεκριμένων εμβολίων και τις πιθανές παρενέργειές τους.
Νοσηλευτικό προσωπικό του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, εθελοντές και παιδίατροι, καθώς και υγειονομικό προσωπικό και μεταφραστές του Ισπανικού Ερυθρού Σταυρού, υλοποίησαν την εμβολιαστική εξόρμηση στην Αττική και την Εύβοια. Από την άλλη πλευρά, νοσηλευτικό προσωπικό του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, εθελοντές των Περιφερειακών Τμημάτων Ε.Ε.Σ. Κιλκίς και Θεσσαλονίκης, παιδίατροι αλλά και υγειονομικό προσωπικό και μεταφραστές της Ιατρικής Μονάδας Έκτακτης Ανταπόκρισης (ERU) του Φιλανδικού και Γερμανικού Ερυθρού Σταυρού υλοποίησαν την εμβολιαστική δράση στη Βόρειο Ελλάδα.

Αναλυτικά, στο χώρο φιλοξενίας Σκαραμαγκά εμβολιάστηκαν 935 παιδιά με 935 δόσεις MMR και 651 δόσεις ανεμευλογιάς ενώ στο χώρο φιλοξενίας της Ριτσώνας 131 παιδιά με 131 δόσεις MMR και 131 δόσεις ανεμευλογιάς. Στους χώρους φιλοξενίας του Ν. Κιλκίς εμβολιάστηκαν 656 παιδιά με 632 δόσεις MMR και 645 δόσεις ανεμευλογιάς ενώ στη δομή φιλοξενίας στη Ν. Καβάλα πραγματοποιήθηκαν επιπλέον 296 εμβολιασμοί κατά της Ηπατίτιδας Α, το κόστος των οποίων καλύφθηκε από τη Διεθνή Ομοσπονδία Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου. Τέλος, στο Ν. Θεσσαλονίκης, στο χώρο φιλοξενίας του Κορδελιού (πρώην εργοστάσιο SOFTEX), εμβολιάστηκαν 212 παιδιά με 96 δόσεις MMR και 211 δόσεις ανεμευλογιάς.

Τα εμβόλια MMR και ανεμευλογιάς παρέχουν προστασία σε σοβαρές παιδικές ασθένειες, της ιλαράς, ερυθράς, παρωτίτιδας και ανεμευλογιάς.