ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ευτυχία στο γάμο και υγεία πάνε χέρι – χέρι!

Αυτό καταδεικνύει μία  νέα έρευνα, πουπραγματοποίησαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Νεμπράσκα των ΗΠΑ.

Ευτυχία στο γάμο και υγεία πάνε χέρι – χέρι!

Αυτό καταδεικνύει μία νέα έρευνα, πουπραγματοποίησαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Νεμπράσκα των ΗΠΑ.

Για τις ανάγκες της έρευνας 1.681 άτομα κλήθηκαν να απαντήσουν σε 11ερωτήσεις, σχετικά με το πόσο ευχαριστημένοι ήταν με διάφορες πτυχές της σχέσηςτους ενώ, παράλληλα, οι ερευνητές εξέταζαν την κατάσταση της υγείας τους,χαρακτηρίζοντάς την καλή, μέτρια ή κακή.

«Δεν μπορούμε να πούμε ξεκάθαρα ότι ένας καλός γάμος θα οδηγήσει σε μια καλήυγεία, ούτε εάν ένας κακός γάμος θα μας αρρωστήσει. Είναι, όμως, σαφές ότι ησυζυγική ποιότητα και η υγεία τρέχουν παράλληλα», τόνισε ο επικεφαλής τηςμελέτης, Δρ. Κόντι Χόλιστ.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι επιστήμονες, δραστηριότητες όπως μια βραδινήέξοδος, για παράδειγμα, με τον / την σύζυγο, που βελτιώνει την «υγεία» του γάμου,θα μπορούσε, σε βάθος χρόνου, να απομακρύνει και πιθανά προβλήματα υγείας τωνσυζύγων.

«Το ερώτημα, όμως, από την άλλη είναι: καθώς επιδεινώνεται η υγεία, οι γάμοιπαραμείνουν σταθεροί; Αυτό που διαπιστώσαμε, είναι ότι υπάρχει μια σχέση μεταξύτης υγείας και της ευτυχίας σε όλες τις ηλικιακές ομάδες. Εάν η υγεία τουςείναι καλή, τότε και τα επίπεδα ευτυχίας είναι πιο υψηλά», δήλωσε ο Δρ. Χόλιστ.