ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δέκα λόγοι για να κόψετε το multitasking!

Όλοι το κάνουμε! Στέλνουμε μηνύματα ενώ περπατάμε, στέλνουμεmail κατά τη διάρκεια τωνmeeting, κάνουμε chat ενώμαγειρεύουμε.

Δέκα λόγοι για να κόψετε το multitasking!

Όλοι το κάνουμε! Στέλνουμε μηνύματα ενώ περπατάμε, στέλνουμεmail κατά τη διάρκεια τωνmeeting, κάνουμε chat ενώμαγειρεύουμε.

Σύμφωνα, ωστόσο, με έρευνες, το να κάνουμε πολλά πράγματαταυτόχρονα, δεν είναι τόσο αποδοτικό, όσο πιστεύουμε, ενώ μπορεί να έχεισυνέπειες και στην υγεία μας.

Δείτε 10 για λόγους για τους οποίους θα πρέπει νααναθεωρήσετε τον τρόπο που ενεργείτε στην καθημερινότητα σας και να κόψετε το multitasking.

Στην πραγματικότηταδεν κάνετε πολλές δουλειές ταυτόχρονα

Επί της ουσίας κάνετε γρήγορες εναλλαγές στις δραστηριότητέςσας, με αποτέλεσμα να μην επικεντρώνεστε ολοκληρωτικά σε κάτι.

Το multitasking σας καθυστερεί

Αντίθετα με όσα πιστεύουμε, τοmultitasking δενσας γλιτώνει χρόνο. Στην πραγματικότητα μπορεί να σας πάρει περισσότερο χρόνονα κάνετε δύο εργασίες μαζί, από το να τις ολοκληρώνατε χωριστά.

Κάνετε λάθη

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι το να αλλάζετε μεταξύδιαφορετικών δραστηριοτήτων, μπορεί να προκαλέσει μέχρι και 40% μείωση της αποδοτικότητας.

Προκαλεί στρες

Έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια έδειξε ότι, όσοικάνουν ταυτόχρονα πολλές διεργασίες, έχουν αυξημένους καρδιακούς παλμούς.

Χάνετε την επαφή με το περιβάλλον

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, το 75% των φοιτητών πουπερπατούσε, μιλώντας στο κινητό, δεν παρατήρησε έναν κλόουν που έκανε ποδήλατο.

Μπορεί να αντιμετωπίσετε προβλήματα μνήμης

Αν προσπαθείτε ταυτόχρονα να διαβάσετε ένα βιβλίο και ναπαρακολουθήσετε τηλεόραση, τότε σίγουρα θα χάσετε σημαντικές πληροφορίες απόένα εκ των δύο.

Μπορεί να είναι επικίνδυνο

Το να μιλάτε στο κινητό ή να στέλνετε μήνυμα, ενώ οδηγείτε,μπορεί να είναι εξίσου επικίνδυνο με το να οδηγείτε μεθυσμένοι.

Διαταράσσει τις σχέσεις σας

Έρευνα έχει δείξει ότι ένα κινητό που χτυπάει στο τραπέζι,κατά τη διάρκεια μίας συζήτησης ενός ζευγαριού, προκαλεί «προβλήματα»εμπιστοσύνης.

Σας κάνει να τρώτε περισσότερο

Αν παράλληλα με το να τρώτε, κάνετε και άλλα πράγματα, τότεο εγκέφαλος ίσως δεν στείλει εγκαίρως το μήνυμα του κορεσμού.

Στην πραγματικότητα δεν είστε καλοί στο multitasking

Έρευνα έδειξε ότι όσοι μιλούν στο κινητό και ταυτόχροναοδηγούν, δεν τα καταφέρνουν και τόσο καλά.