ΟΜΟΡΦΙΑ

Belly button challenge: Η νέα –και εντελώς παράλογη– διαδικτυακή μόδα

Μια νέα διαδικτυακή μόδα κατακλύζει τα κοινωνικά δίκτυα στην Κίνα. Χιλιάδες χρήστες, κατ' εξοχήν κοπέλες, ανεβάζουν φωτογραφίες όπου προσπαθούν να αγγίξουν τον αφαλό τους, με τον πιο αλλόκοτο ομολογουμένως τρόπο!

Belly button challenge: Η νέα –και εντελώς παράλογη– διαδικτυακή μόδα

Όπως φαίνεται στην φωτογραφία, προσπαθούν να τεντώσουν το χέρι τους πίσω από τη μέση τους και γύρω από αυτή ώστε να ακουμπήσουν την κοιλιά τους.

Belly button challenge.jp

Το λεγόμενο belly button challenge έχει αναδειχθεί σε trending topic, σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα του BBC, καθώς έχει αναφερθεί πάνω από 130 εκατομμύρια φορές από χρήστες της κινεζικής ιστοσελίδας Weibo, ενώ έχει αποτελέσει αφορμή να ξεκινήσουν 104.000 ενεργά νήματα συζήτησης.

Έντονες όμως είναι οι ανησυχίες ότι το νέο challenge προωθεί μια στρεβλή εικόνα σώματος για τις νεαρές κοπέλες.

5e1d0bc5054b9cdec904ab90219c767a L

Στη νέα παράλογη μόδα κυριαρχούν οι φωτογραφίες γυναικών, όμως η φωτογραφία ενός συμπαθέστατου νεαρού ήταν αυτή που προσέλκυσε τη μεγαλύτερη προσοχή των χρηστών.

Belly button challenge 2

«Είναι τόσο δύσκολο τελικά; Δεν νομίζω!» γράφει ο νεαρός. Η φωτογραφία που αποτυπώνει τη δική του προσπάθεια να πετύχει το belly button challenge έχει αποσπάσει 2.634 likes και πάνω από 2.000 σχόλια και έχει κοινοποιηθεί περισσότερες από 8.452 φορές!

«Δείξε στις κοκκαλιάρες πώς γίνεται», γράφει ένας από τους χρήστες κάτω από τη φωτογραφία του νεαρού Κινέζου. «Τα κατάφερες! Μη χάσεις κιλά λοιπόν, μείνε όπως είσαι», σχολιάζει ένας άλλος.

Ειδικοί επισημαίνουν ότι η μόδα που έχει κατακλύσει την Κίνα μπορεί ακόμη και να θεωρηθεί πως προωθεί τις διατροφικές διαταραχές και πως «διαστρεβλώνει» τα πρότυπα ομορφιάς της κοινωνίας.

«Οι παράξενες πόζες και οι φωτογραφίες είναι διασκεδαστικές, όμως μερικές φορές αποτελούν έκφραση ανταγωνιστικότητας ή ανασφάλειας», επισημαίνει η Jolene Tan, εκπρόσωπος του μη κυβερνητικού οργανισμού Aware της Σιγκαπούρης, ο οποίος δραστηριοποιείται με στόχο την προάσπιση των δικαιωμάτων της γυναίκας.

Η ειδικός δήλωσε επίσης στο BBC ότι η νέα τάση φαίνεται πως αποτελεί έναν ακόμη τρόπο να «εξετάζεται εξονυχιστικά το γυναικείο σώμα ώστε να κριθεί εάν είναι 'αρκετά καλό'».

«Πρέπει να κάνουμε περισσότερες ενέργειες ώστε να προωθήσουμε την αποδοχή της διαφορετικότητας του γυναικείου σώματος», προτρέπει η Tan.

Διαβάστε επίσης:

Η επικίνδυνη γιαπωνέζικη μόδα για να δείχνει το στήθος μεγαλύτερο