ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Η “καλωδίωση” του εγκεφάλου μάς κάνει να θέλουμε περισσότερο σεξ

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ο αριθμός των ερωτικών συντρόφων που θα αλλάξουμε στη ζωή μας είναι προκαθορισμένος από την ίδια τη δομή του εγκεφάλου μας.

Η “καλωδίωση” του εγκεφάλου μάς κάνει να θέλουμε περισσότερο σεξ

Πώς κατέληξαν όμως σε αυτήν την παράδοξη διαπίστωση;

Η μελέτη από Πανεπιστήμιο UCLA της Καλιφόρνια δείχνει ότι μερικοί από εμάς είναι γενετικά προγραμματισμένοι να ακολουθήσουν μια πιο φιλελεύθερη σεξουαλικά ζωή, καθώς λαμβάνουν αντίστοιχες εντολές από τον ίδιο τον εγκέφαλό τους.

Μελετώντας μια ομάδα εθελοντών με τη βοήθεια ηλεκτροεγκεφαλογραφήματος (EEG), οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ο εγκέφαλος ορισμένων από αυτούς είναι πολύ πιο ευαίσθητος απέναντι στα σεξουαλικά ερεθίσματα.

Τα άτομα αυτά λοιπόν διεγείρονται ευκολότερα κι έτσι έχουν λιγότερες αναστολές στην αναζήτηση νέου σεξουαλικού συντρόφου.

Το πείραμα περιελάμβανε μια ομάδα φοιτητών Ψυχολογίας και ένα σύνολο από 225 φωτογραφίες με ευχάριστο, ουδέτερο ή δυσάρεστο περιεχόμενο. Μερικές από τις φωτογραφίες είχαν βεβαίως – λιγότερο ή περισσότερο τολμηρό – σεξουαλικό περιεχόμενο.

Οι ερευνητές κατέγραψαν την εγκεφαλική λειτουργία των φοιτητών με το εγκεφαλογράφημα και επίσης τους ρώτησαν πόσους ερωτικούς συντρόφους είχαν αλλάξει τον τελευταίο ένα χρόνο.

Σε ορισμένους από τους συμμετέχοντες, η εγκεφαλική δραστηριότητα στα σεξουαλικά ερεθίσματα ήταν εμφανώς πιο έντονη, ακόμη κι αν επρόκειτο για ένα τρυφερό φιλί ή μια αγκαλιά. Τα ίδια αυτά άτομα ήταν και αυτά που είχαν αλλάξει τους περισσότερους ερωτικούς συντρόφους.

Η σχετική μελέτη στην επιθεώρηση Social Cognitive and Affective Neuroscience αναφέρει πως το εγκεφαλογράφημα μπορεί να καταδείξει τα "κίνητρα" του εγκεφάλου μας. Για παράδειγμα, παρατηρούνται εντονότερες αντιδράσεις όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με κάτι καινούριο και πρωτόγνωρο.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, τα σεξουαλικά ερεθίσματα αποδεικνύονται ισχυρό κίνητρο για μερικούς...

Διαβάστε επίσης:

Οι επιστήμονες βαθμολογούν τις ερωτογενείς ζώνες του γυναικείου σώματος!
Οι λέξεις-κλειδιά για να προσελκύσετε διαδικτυακά το αντίθετο φύλο
Πώς καταφέρνουν οι δεσμευμένες να αντιστέκονται στους ωραίους άντρες