ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Όχι μόνο δεν... τυφλώνει, αλλά προστατεύει και από σοβαρές ασθένειες!

Ο αυνανισμός έχει γίνει παλιότερα η έμπνευση για διάφορους "μύθους" σχετικά με την υγεία του ανθρώπου, όπως ότι τυφλώνει, ότι οδηγεί στην τρέλα, ακόμα και ότι όποιος το κάνει κινδυνεύει να χάσει τα γεννητικά του όργανα!

Όχι μόνο δεν... τυφλώνει, αλλά προστατεύει και από σοβαρές ασθένειες!

Μπορεί αυτές οι αντιλήψεις να ανήκουν πια στο παρελθόν, αλλά υπάρχουν ακόμα μερικοί άνθρωποι που πιστεύουν πως ο αυνανισμός μπορεί να βλάψει το άτομο. Δύο επιστήμονες από την Αυστραλία έρχονται να διώξουν κάθε τέτοια αμφιβολία και επιπροσθέτως να υποδείξουν ότι ο αυνανισμός είναι όχι απλά μια εντελώς φυσική δραστηριότητα/επιθυμία του ανθρώπου, αλλά μπορεί να τον προστατεύσει και από σοβαρές ασθένειες.

Ο Anthony Santella από το πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ και η συνεργάτιδά του, Spring Chenoa Cooper, δημοσίευσαν πριν από μερικούς μήνες ένα άρθρο στην επιστημονική σελίδα The Conversation, σχετικά με τα οφέλη του αυνανισμού στον άνθρωπο.

Ισχυρίζονται ότι -σύμφωνα με έρευνα της International Society for Sexual Medicine το 2010- το 94% των ανδρών παραδέχονται ότι αυνανίζονται, όπως και το 85% των γυναικών και πρόσθεσαν, μάλιστα, πως πρόκειται για μια δραστηριότητα που ακόμα και τα μωρά κάνουν από την ώρα που είναι ακόμα μέσα στη μήτρα της μητέρας τους!

Μεταξύ άλλων οι δύο επιστήμονες-ερευνητές υποστηρίζουν ότι για τις γυναίκες, ο αυνανισμός μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη λοιμώξεων του τραχήλου της μήτρας και του ουροποιητικού συστήματος, μέσω του ανοίγματος του τραχήλου (και ως εκ τούτου της τραχηλικής βλέννας) που συνήθως γίνεται ως μέρος της διαδικασίας διέγερσης. Αυτό επιτρέπει την κυκλοφορία των κολπικών υγρών, που βοηθάει τον οργανισμό να αποβάλει τα βακτήρια στην περιοχή.

Προσθέτουν ότι η αυτοϊκανοποίηση μπορεί επίσης να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 και την αϋπνία μέσω της απελευθέρωσης ορμονών της έντασης. Επίσης αυξάνει την αντοχή του πυελικού δαπέδου μέσα από τις συστολές που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια του οργασμού.

Στη συνέχεια, οι δύο επιστήμονες ισχυρίζονται ότι ο αυνανισμός βοηθάει ακόμα και στην πρόληψη του καρκίνου. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνδρες που έχουν σεξ σε τακτική βάση μπορεί να έχουν χαμηλότερο κίνδυνο καρκίνου του προστάτη. Αυτό ίσως οφείλεται στην απελευθέρωση των τοξινών από τον αδένα του προστάτη. Οι δρ Santella και Cooper υποστηρίζουν ότι και ο αυνανισμός επιτυγχάνει το ίδιο αποτέλεσμα.

Επισημαίνουν, δε, ότι ο αυνανισμός σε άντρες και γυναίκες μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της κατάθλιψης, λόγω των ενδορφινών που παράγονται κατά τον οργασμό και να οδηγήσει σε μια μικρή αύξηση στα επίπεδα της κορτιζόλης, που με τη σειρά της βοηθάει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Διαβάστε επίσης:

Δείτε ποιοι έχουν πεσμένη λίμπιντο και ποιες είναι οι συνέπειες

Επτά αλήθειες που σίγουρα δεν ξέρατε για την... ευαίσθητη περιοχή της γυναίκας

Γυναίκες & αυτοϊκανοποίηση: Οι 5 άγνωστες πτυχές...

Πέντε πράγματα που σίγουρα δεν ξέρατε για τον... αυνανισμό!