ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Η στάση που “σκοτώνει” τη σεξουαλική μας ζωή

Νέα μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Health Psychology καταδεικνύει ότι μια συγκεκριμένη στάση ευθύνεται όχι μόνο για τους πόνους στη μέση και το αυχενικό σύνδρομο, αλλά και για την κακή διάθεση, τη νευρικότητα και την πεσμένη λίμπιντο.

Η στάση που “σκοτώνει” τη σεξουαλική μας ζωή

Η κακή στάση σώματος ευθύνεται για την κακή αιμάτωση και οξυγόνωση των γεννητικών οργάνων, σύμφωνα με το Βρετανικό Σύλλογο Φυσικοθεραπευτών (CSP). Αυτό οδηγεί στη δυσπεψία και το λήθαργο. Παράλληλα, η κακή στάση σώματος δεν επιτρέπει την ομαλή αναπνοή, με αποτέλεσμα να εντείνεται το στρες, να διαταράσσεται ο ύπνος και τα επίπεδα ενέργειας να είναι χαμηλά.

Όλα τα παραπάνω ευθύνονται για τη μειωμένη ερωτική διάθεση ή τις κακές επιδόσεις στο σεξ.

Στο πλαίσιο της νέας μελέτης, οι ερευνητές μελέτησαν την επίδραση της στάσης σώματος σε 74 άτομα από τη Νέα Ζηλανδία. Ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες να υιοθετήσουν είτε σωστή στάση σώματος είτε να κάθονται καμπουριασμένοι και να κάνουν ένα τεστ ανάγνωσης. Οι ερευνητές κατέγραφαν τους παλμούς της καρδιάς τους και τα επίπεδα της πίεσής τους. Επίσης, οι συμμετέχοντες έκαναν ένα κοινωνικό τεστ ομιλίας που ονομάζεται Trier Social Stress ώστε να αξιολογηθούν τα επίπεδα του στρες, η διάθεση και τα επίπεδα αυτοπεποίθησης των συμμετεχόντων.

Οι συμμετέχοντες που είχαν καθίσει σωστά δήλωσαν πως είχαν περισσότερη αυτοπεποίθηση, ενώ παράλληλα απολάμβαναν και αυξημένη ερωτική διάθεση.

Παραμένει άγνωστο κατά πόσο η καλή στάση σώματος φέρνει την καλή διάθεση και τις καλές επιδόσεις ή το αντίστροφο, όμως οι ερευνητές σημειώνουν πως οι δύο παράγοντες είναι σε κάθε περίπτωση αλληλένδετοι.

Διαβάστε επίσης:

Δείτε πώς θα αποφύγετε την «ασθένεια του καθισιού» (pics)
Το φρούτο που εκτοξεύει τη σεξουαλική διάθεση των γυναικών