ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Κι όμως, υπάρχει τρόπος να νικήσεις τη μοναξιά

Οι μοναχικοί άνθρωποι έχουν εγκεφάλους που είναι διαφορετικά συνδεδεμένοι αλλά πρόκειται για μια κατάσταση που μπορεί να αλλάξει, όπως υποστηρίζουν οι ερευνητές.

Κι όμως, υπάρχει τρόπος να νικήσεις τη μοναξιά

Σε δύο ξεχωριστές έρευνες που έγιναν σε ένα χρόνο από το Πανεπιστήμιο του Σικάγο, οι επιστήμονες κατέληξαν σε μία μέθοδο που μπορεί να βοηθήσει όποιον επιθυμεί να αντιμετωπίσει τη μοναξιά.

Τα βήματα που χρειάζεται να ακολουθήσουν οι ενδιαφερόμενοι είναι να αποδέχονται όλες τις κοινωνικές προσκλήσεις, να δημιουργήσουν ένα «κοινωνικό ημερολόγιο», να συναντάνε ανθρώπους με παρόμοια ενδιαφέροντα και να περιμένουν τα καλύτερα.

Οι ειδικοί –μέσω πειραμάτων που έκαναν, κατά τη διάρκεια των οποίων κατέγραψαν τις αντιδράσεις των συμμετεχόντων σε διάφορες λέξεις (στην πρώτη έρευνα) ή εικόνες (στη δεύτερη έρευνα) με θετικά ή αρνητικά μηνύματα- βρήκαν ότι οι εγκέφαλοι των μοναχικών ανθρώπων είναι διαφορετικοί και δίνουν την εντύπωση ότι βρίσκονται σε συνεχή επαγρύπνηση, είναι έτοιμοι να αναζητήσουν το αρνητικό και ο στόχος τους είναι πιθανώς να αποφεύγουν την κοινωνική απόρριψη που θεωρούν ότι βιώνουν συχνά.

Έτσι, οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι μοναχικοί άνθρωποι πρέπει να συνειδητοποιήσουν αυτήν τους την τάση και να προσπαθήσουν να κοινωνικοποιηθούν με τη βοήθεια των συμβουλών που αναφέραμε προηγουμένως.

Διαβάστε επίσης:
Κρίση μέσης ηλικίας στους άντρες: Αναγνωρίστε τη από τα σημάδια
Εξίσου καταστροφικό με την ανθυγιεινή διατροφή το εργασιακό στρες