ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ

Σημείο Α & γυναικείος οργασμός

Πιθανότατα έχετε ακουστά το περιβόητο σημείο G, τη μυστηριώδη ερωτογενή ζώνη του γυναικείου σώματος.

Σημείο Α & γυναικείος οργασμός

Πόσα γνωρίζετε όμως για το σημείο Α;

Όπως και το σημείο G, το σημείο Α παραμένει αμφιλεγόμενο. Η πλήρης ονομασία του είναι «ερωτογενής ζώνη της πρόσθιας ψαλίδας» (anterior fornix erogenous zone) και θεωρείται κέντρο απόλαυσης λόγω της αυξημένης ευαισθησίας που παρουσιάζει.

Το σημείο Α έχει συνδεθεί με τον εξαιρετικά έντονο αλλά και μεγάλο σε διάρκεια οργασμό –λέγεται ότι ο οργασμός που προκύπτει από την ενεργοποίηση του σημείου Α διαρκεί περίπου 20 δευτερόλεπτα περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο «είδος» οργασμού!

Το σημείο Α βρίσκεται βαθιά μέσα στον κόλπο, συγκεκριμένα λίγα εκατοστά πιο μέσα από τον τράχηλο της μήτρας και την ουροδόχο κύστη. Αποτελείται από ένα τμήμα ιστού που λιπαίνεται όταν ενεργοποιείται με την επαφή.

Gray1166

Βέβαια, ορισμένοι ειδικοί αμφισβητούν το ρόλο του σημείου Α στο γυναικείο οργασμό. «Δεν έχω δει καμία απόδειξη, από ανατομικής πλευράς, ότι το σημείο αυτό υπάρχει», αναφέρει η Μέρι Τζέιν Μίνκιν, κλινική καθηγήτρια Γυναικολογίας και Μαιευτικής στην Ιατρική Σχολή του Γέιλ. Η καθηγήτρια αναφέρει πως πράγματι ορισμένες περιοχές εντός του κόλπου είναι πιο ευαίσθητες από άλλες, ωστόσο δεν αναγνωρίζει ένα συγκεκριμένο σημείο ως το απόλυτο «κέντρο του οργασμού».

Μια άλλη θεωρία είναι ότι η διέγερση προκύπτει από τον τράχηλο και όχι από το σημείο Α, καθώς τα νεύρα στην περιοχή της πυέλου που επιφέρουν τον οργασμό είναι συνδεδεμένα με τις ίνες του τραχήλου. Όταν ευαισθητοποιείται ο τράχηλος ή η περιοχή γύρω από αυτόν, τα νεύρα προωθούν τη σεξουαλική διέγερση.

Διαβάστε επίσης:

Μύθος το σημείο G – Υπάρχει όμως το σημείο CUV

Πολλαπλός οργασμός: Νέα έρευνα αποκαλύπτει τα μυστικά του

Τα 5 μυστικά των ζευγαριών που κάνουν τέλειο σεξ μετά από πολλά χρόνια σχέσης