ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο πιο… απολαυστικός τρόπος να φαίνεστε 7 χρόνια πιο νέοι!

Νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι υπάρχει ένας αρκετά εύκολος τρόπος να «κόψουμε» μερικά χρόνια ώστε η όψη μας να είναι πιο νεανική.

Ο πιο… απολαυστικός τρόπος να φαίνεστε 7 χρόνια πιο νέοι!

Ο Δρ Ντέιβιντ Γουίκς, Βρετανός ψυχολόγος με πολυετή πείρα, δηλώνει πως τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες φαίνονται πέντε με επτά χρόνια πιο νέοι εάν υιοθετήσουν μια απολαυστική συνήθεια.

Σύμφωνα με το Γουίκς, ο δρόμος προς την αιώνια νιότη είναι στρωμένος με... πολύ σεξ!

Ο ψυχολόγος αναφέρει πως κατά τη διάρκεια του σεξ απελευθερώνεται η ανθρώπινη αυξητική ορμόνη, η οποία – μεταξύ άλλων – κάνει την επιδερμίδα πιο ελαστική.

Ο Γουίκς έχει αφιερώσει περισσότερα από 10 χρόνια μελετώντας άνδρες και γυναίκες κάθε ηλικίας. Σύμφωνα με τα ερευνητικά του δεδομένα, οι συμμετέχοντες που έμοιαζαν νεότεροι από την πραγματική τους ηλικία έκαναν σεξ κατά 50% περισσότερο σε σύγκριση με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες.

Ο ερευνητής δηλώνει πως η απόλαυση που παίρνουμε από τη σεξουαλική πράξη είναι «βασικός παράγοντας» ώστε να διατηρήσουμε τη νιότη μας.

Σε ομιλία του στο συνέδριο της Βρετανικής Κοινότητας Ψυχολογίας, ο Γουίκς τονίζει επίσης ότι το σεξ μπορεί να συμβάλλει και στη μακροζωία, καθώς αποτελεί βασικό δείκτη για τη σωματική αλλά και την ψυχική μας υγεία και ευεξία.

Τονίζει βέβαια ότι τα οφέλη είναι πιο έντονα για όσους απολαμβάνουν το σεξ στο πλαίσιο μιας σταθερής και τρυφερής σχέσης, ενώ αντίθετα το περιστασιακό σεξ μπορεί να πυροδοτήσει την ανασφάλεια και την ψυχολογική καταπόνηση.

Διαβάστε επίσης:

Στατιστικά στοιχεία για το σεξ που σοκάρουν άντρες και γυναίκες
Τα 3 οφέλη του στοματικού σεξ που δε γνωρίζετε!
Γιατί κάνουμε sex... εκτός από τον προφανή λόγο! Οι απαντήσεις θα σας εκπλήξουν...