ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γρηγοράκος: Δεν αμφισβητούνται οι θεσμοί λέει για την επαναφορά του γιατρού στο Ιπποκράτειο

Την απόφασή του να εντάξει και πάλι στο δημόσιο σύστημα υγείας τον καρδιοχειρουργό του Ιπποκράτειου, ο οποίος είχε εκδιωχθεί με την σοβαρή κατηγορία της χρήσης πλαστών εγγράφων αναφορικά με την ειδικότητά του, υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης σε τηλεοπτικό σταθμό.

Γρηγοράκος: Δεν αμφισβητούνται οι θεσμοί λέει για την επαναφορά του γιατρού στο Ιπποκράτειο

Μάλιστα για την επαναφορά του συγκεκριμένου γιατρού, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, έχει αποφανθεί ήδη και η Νομική υπηρεσία του υπουργείου Υγείας, καθώς όλα τα δικαστήρια σε όλους του βαθμούς τον έχουν ομόφωνα απαλλάξει.

Συγκριμένα, ο κ. Γρηγοράκος φιλοξενούμενος στην πρωινή εκπομπή του Mega Channel «Κοινωνία ώρα Mega» και σχετικά με το θέμα του ιατρού από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, δήλωσε:

«Το θέμα το ξέρω πολύ καλά γιατί απασχολεί την δημοσιότητα από το 2009. Δεν πίστευα ποτέ ότι ένα κόμμα που θέλει να φαίνεται στην εξουσία με ένα διαφορετικό προφίλ, θα έμπαινε σε συγκρούσεις μικρογιατρών και μικροσυμφερόντων και θα αμφισβητούσε όλους τους θεσμούς της δικαιοσύνης, η οποία με ομόφωνες αποφάσεις τα τελευταία 4 χρόνια έχει αθωώσει τον γιατρό για οποιαδήποτε κατηγορία».

Ο κ. Γρηγοράκος συμπλήρωσε επίσης ότι «έγινε ένα παιχνίδι μεταξύ του Ποταμιού και άλλου κόμματος, επειδή ήθελαν λίγη δημοσιότητα. Εγώ λοιπόν όταν πήρα τον φάκελο, επειδή ήξερα την ιστορία τον επανέπεμψα στη Νομική Υπηρεσία του Υπουργείου και ζήτησα περισσότερες διευκρινήσεις. Η Νομική Υπηρεσία του Υπουργείου μου απάντησε ότι πρέπει να προχωρήσω, διότι δεν υπάρχει καμία μα καμία αμφιβολία ότι ο γιατρός αυτός πρέπει να επανέλθει. Όλα τα δικαστήρια σε όλους του βαθμούς τον έχουν ομόφωνα απαλλάξει».

Τέλος ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας επεσήμανε ότι «δεν αμφισβητούνται οι θεσμοί» και ρώτησε «ποιες είναι οι ευθύνες του Υπουργού και του Υπουργείου Υγείας σε όλες τις κατηγορίες».