ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Περισσότεροι γάμοι αλλά λιγότερο σεξ

Παρότι ένας στους δύο γάμους καταλήγει πλέον σε διαζύγιο, οι γάμοι αυξήθηκαν τον περασμένο χρόνο στην Ελλάδα κατά 30%.

Περισσότεροι γάμοι αλλά λιγότερο σεξ

Τα προβλήματα ωστόσο εντός του γάμου παραμένουν. Όπως έδειξαν σχετικές έρευνες, πολλά ζευγάρια ζουν σαν αδελφές ψυχές μέσα στο γάμο χωρίς σεξουαλική επιθυμία, ταυτόχρονα όμως δεν θεωρούν ότι η απουσία του σεξ είναι σημαντική αιτία χωρισμού.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι απέχουν από το σεξ, καθώς οκτώ στους δέκα άνδρες απιστούν μέσα στη μόνιμη σχέση και έξι στις δέκα γυναίκες διατηρούν εξωσυζυγική σχέση.

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου και της ΕΜΑΣ (Εταιρείας Μελέτης της Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας) δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, «η οικονομική και ταυτόχρονα πολιτιστική κρίση που διαπερνά τη χώρα μας, φαίνεται πως κάνει τους κατοίκους της πιο ανασφαλείς και έτσι ίσως να εξηγείται η ανάγκη μιας σταθερής σχέσης όπως είναι ο γάμος παρά τις γνωστές συνέπειες του στην ερωτική ζωή.

Εκτός όμως από την λίμπιντο η κρίση στη χώρα μας φαίνεται ότι επηρεάζει και τον οργασμό καταλυτικά.

Σχεδόν διπλασιάστηκε ο αριθμός των ανδρών που παραπονιούνται για πρόωρη εκσπερμάτιση που κυρίως έχει αιτία το έντονο άγχος και την αγωνία του άνδρα για επιδόσεις, αλλά και ο αριθμός των ανδρών που προτιμούν τον αυνανισμό παρά την σεξουαλική πράξη.

Ένας στους δύο άνδρες που είδαμε τους τελευταίους μήνες στο ινστιτούτο μας ανέφερε καθημερινό αυνανισμό ενώ οι σεξουαλικές επαφές του ήσαν μόνο δυο φορές τον μήνα.

Η αύξηση της συχνότητας αυνανισμού αυτή την περίοδο σε συνδυασμό με την αποχή η την αραίωση των σεξουαλικών επαφών δείχνει πως οι άνδρες προτιμούν τις φαντασιώσεις του μυαλού τους η και τις ερωτικές σκηνές στα κινητά τους παρά την σωματική επαφή με τη σύντροφό τους».

Ο σύγχρονος αυνάν, τονίζει ο κ. Κωνσταντινίδης, τιμωρεί με αυτό το τρόπο και τη σύντροφό του αλλά και την κοινωνία μέσα στην οποία προτιμά να μείνει μόνος, παρά με παιδί και οικογένεια.

Τα τελευταία δυο χρόνια μειώθηκαν οι τοκετοί στη χώρα μας από 120.000 στους 90.000 γεγονός που επιδεινώνει την ήδη γερασμένη κοινωνία μας και που με μαθηματική ακρίβεια αν συνεχιστεί οι συνταξιούχοι θα συντηρούν με τις συντάξεις τους ανέργους νέους, που θα γίνονται όλο και λιγότεροι σε αριθμό, αλλά πολύ περισσότεροι στις λίστες ανεργίας...

Τα παραπάνω θέματα θα συζητηθούν μεταξύ άλλων κατά τη διάρκεια του 2ου Μεσογειακού Συνεδρίου για την Ανθρώπινη Σεξουαλικότητα & Αναπαραγωγή, που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο, Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών (αίθουσα Banquet) στις 3 και 4 Απριλίου 2015.

Το συνέδριο με θέμα «Από την ανέπαφη αναπαραγωγή στην ανθρώπινη σεξουαλικότητα» περιλαμβάνει πολλές διαφορετικές θεματικές ενότητες, εξετάζοντας την ανθρώπινη σεξουαλικότητα μέσα από το πρίσμα της επιστήμης και τον διάλογό της με την τέχνη, τη φιλοσοφία, τη θρησκεία, την ψυχολογία και σε κάθε μια από τις οποίες θα συμμετέχουν αναλόγως γιατροί, φυσικοί, φιλόσοφοι, ψυχαναλυτές, καλλιτέχνες, κριτικοί τέχνης, δημοσιογράφοι.

Το συνέδριο είναι ανοικτό στο κοινό το οποίο οι διοργανωτές του Συνεδρίου θεωρούν ως κρίσιμο και απαραίτητο συνομιλητή και σύμμαχο στο να δοθούν απαντήσεις στη μακρά διαδρομή της ανθρώπινης σεξουαλικότητας.

Διαβάστε επίσης:

Έλλειψη σεξ: Δείτε πώς επηρεάζει το σώμα

Έτσι θα αυξήσετε την αντοχή σας στο σεξ!