ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εντείνουν το κυνήγι του ψευτογιατρού, πρώην διευθυντή του ΕΣΥ Σκύρου, οι Αρχές

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 56χρονου Ιωάννη Καστάνη, ο οποίος αναζητείται από τις κρατικές υπηρεσίες και το ΣΔΟΕ για την πολυσύνθετη, παράνομη δραστηριότητά του όσο ήταν στην Σκύρο και τελούσε διευθυντής του ΕΣΥ Σκύρου, χωρίς καν να είναι είναι γιατρός.

Εντείνουν το κυνήγι του ψευτογιατρού, πρώην διευθυντή του ΕΣΥ Σκύρου, οι Αρχές

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Το Βήμα", υπάρχουν στοιχεία ότι ο άφαντος 56χρονος "γιατρός" έχει πιθανόν βρεθεί τους τελευταίους μήνες στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνιας.

Επιπλέον έχει διαπιστωθεί ότι εκτός των άλλων ενασχολήσεών του εμφάνιζε το αεροπλάνο του να ανήκει σε εταιρεία αεροταξί με έδρα στο Σύνταγμα με το οποίο πραγματοποιούσε παράνομες αεροδιακομιδές μάλιστα. Οι αρχές τον χαρακτηρίζουν μεγαλοφυή απατεώνα, καθώς κυκλοφορούσε με πλαστά ΑΦΜ, πλαστές ταυτότητες και πλαστά πτυχία.

Την ίδια στιγμή εντυπωσιάζουν οι μαρτυρίες συγγενών του ότι έχουν χάσει "τεράστια ποσά από τον γιατρό", ο οποίος μέχρι και προ μερικών ετών τους ζητούσε λεφτά "για να τελειώσει τις σπουδές του στην Ιατρική", χωρίς να τους τα επιστρέψει ποτέ.

Μεταξύ άλλων, ο διαβόητος "γιατρός" είχε παρουσιάσει πλαστό πιστοποιητικό σπουδών από πανεπιστήμιο της Ρώμης, ότι πιθανόν πραγματοποιούσε παράνομες αεροδιακομιδές αλλά ταυτόχρονα προχωρούσε σε μαζικές πλαστογραφίες και "εμπόριο" πλαστών εγγράφων για υποτιθέμενες σπουδές ή για βιβλιάρια υγείας υπαλλήλων νυχτερινών κέντρων στη Σκύρο αλλά και στην Αθήνα.

Σύμφωνα με μέχρι στιγμής στοιχεία, ο 56χρονος έχει εξαφανισθεί από προσώπου γης από την άνοιξη του 2013, όταν αντελήφθη ότι είχε ξεκινήσει μεγάλη έρευνα για τα πλαστά έγγραφά του και για τις υπόλοιπες ύποπτες δραστηριότητές του.

Τα στοιχεία για πιθανή «φυγή» του 56χρονου στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνιας δεν προκύπτουν μόνο από μαρτυρίες ομογενών αλλά και από το γεγονός ότι στην ίδια περιοχή ζούσε τη δεκαετία του 1990, όπου εργαζόταν ως προμηθευτής μικρών εστιατορίων με φιάλες υγραερίου.

Πηγή: εφημερίδα "Το Βήμα"