ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στον Αυξέντιο Καλαγκό και τον Γεώργιο Κόλλια, τα βραβεία Αριστείας Prix Galien

Στις 21 Φεβρουαρίου 2015, στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση θα διεξαχθούν για δεύτερη φορά στη χώρα μας τα «Νόμπελ» της φαρμακοβιομηχανίας και διεθνούς κύρους φαρμακευτικά βραβεία Prix Galien.

Στον Αυξέντιο Καλαγκό και τον Γεώργιο Κόλλια, τα βραβεία Αριστείας Prix Galien

Οι υποβολές των υποψηφιοτήτων για τα φαρμακευτικά βραβεία και το βραβείο Patient Initiative Award ξεκινούνστις 30 Ιουνίου 2014.

Κατηγορίες Βράβευσης

Φαρμακευτικά προϊόντα – Διαγνωστικά εργαλεία

• Καλύτερο φαρμακευτικό προϊόν
• Καλύτερο βιοτεχνολογικό προϊόν
• Καλύτερο ορφανό προϊόν (για σπάνια πάθηση)
• Καλύτερο διαγνωστικό εργαλείο ή μηχάνημα ή βιοδείκτης (companion diagnostic)

Βραβείο Pro Bono Humanum (Ανθρωπιστικό)

Στα Prix Galien Greece 2015, το συγκεκριμένο βραβείο θα απονεμηθεί στον Δρ. Αυξέντιο Καλαγκό, Διευθυντή της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Γενεύης.

kalagos

Ο κορυφαίος Έλληνας καρδιοχειρουργός παίδων, συνδυάζει δύο σπουδαία χαρακτηριστικά: την άρτια επιστημονική γνώση και την ανθρωπιά. Από την μία, είναι κάτοχος της πατέντας «Kalangos Ring», ένα πρωτοποριακό «δαχτυλίδι», που τοποθετείται στην παιδική καρδιά για την επιδιόρθωση της μιτροειδούς βαλβίδας και χρησιμοποιείται παγκοσμίως. Επίσης, είναι ιδρυτής του φιλανθρωπικού ιδρύματος «Καρδιές για όλους» (Coeurs pour tous) το οποίο έχειχειρουργήσει δωρεάν 13.000 άπορα παιδιά ανά τον κόσμο, με μοναδική ανταμοιβή του το χαμόγελο αυτών των παιδιών.

Βραβείο Συλλόγου Ασθενών - Patient Initiative Award

Το συγκεκριμένο βραβείο έχει ως βασικό στόχο να επιβραβεύσει τις δράσεις των Συλλόγων Ασθενών, που εξασφάλισαν την καλύτερη δυνατή πρόσβαση των ασθενών, τόσο στην ενημέρωση όσο και στις παροχές υγείας, αλλά και να τους παροτρύνει να ενδυναμώσουν το διεκδικητικό και επικοινωνιακό τους προφίλ, διασφαλίζοντας ακόμη περισσότερες παροχές από την πολιτεία.

Για το λόγο αυτό, θα συσταθεί η Aκαδημία Ασθενών (Galien Patients Academy), όπου η Επιτροπή Επιμόρφωσης Συλλόγων Ασθενών σε συνεργασία με ειδικούς επιστήμονες θα προσφέρει στα μέλη των συλλόγων ασθενών επιμορφωτικά σεμινάρια συγκεκριμένης θεματολογίας, τα οποία θα αφορούν σε θέματα market access, συμμόρφωσης ασθενών, οικονομικών της υγείας, επικοινωνίας, lobbying, health technology assessment (HTA), κλινικών μελετών και άλλων θεμάτων που θα προκύψουν βάσει των αναγκών των συλλόγων ασθενών.

Ερευνητικό Βραβείο - Galien Scientific Research Award

Το συγκεκριμένο βραβείο θα επιβραβεύει έναν Έλληνα ερευνητή ή μια ερευνητική ομάδα για το σπουδαίο ερευνητικό τους έργο, που οδήγησε σε σημαντικά οφέλη για τους συνανθρώπους μας.

Για τα Prix Galien Greece 2015 το Galien Scientific Research Award θα απονεμηθεί στον ερευνητή βιολόγο του Ερευνητικού Κέντρου «Αλέξανδρος Φλέμινγκ», καθηγητή (εκλεγέντα) της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Ακαδημαϊκό Δρ. Γεώργιο Κόλλια, για την αποφασιστική σε διεθνές επίπεδο συμβολή του στη σύλληψη και προώθηση της εφαρμογής βιολογικών αντι-TNF θεραπειών για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα και για σειρά μελετών που ανέδειξαν μοριακούς και κυτταρικούς μηχανισμούς παθογένειας και νέους θεραπευτικούς στόχους σε διαγονιδιακά πρότυπα χρόνιων φλεγμονωδών και αυτοάνοσων νόσων όπως οι φλεγμονώδεις παθήσεις του εντέρου και η σκλήρυνση κατά πλάκας.

kollias

Κριτική Επιτροπή

Η κριτική επιτροπή των Prix Galien Greece αποτελείται από διεθνούς φήμης διακεκριμένους Έλληνες επιστήμονες από το χώρο της ιατρικής, της γενετικής, της βιοτεχνολογίας, της φαρμακολογίας, της χημείας και της μοριακής βιολογίας.

Οι υποψηφιότητες του βραβείου Patient Initiative Award θα αξιολογηθούν από ξεχωριστή κριτική επιτροπή, η οποία θα απαρτίζεται από ακαδημαϊκούς από το χώρο της ιατρικής και της διοίκησης επιχειρήσεων καθώς και διακεκριμένες προσωπικότητες από το χώρο της επικοινωνίας.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα των βραβείων, www.prixgalien.gr ή καλέστε στο210-8132366.