ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επίσκεψη Κριστόφ Βαζέχα στην Ογκολογική Μονάδα Μ. Βαρδινογιάννη - Ελπίδα

Ένας θρύλος του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο Κριστόφ Βαζέχα, μαζί με τον υφυπουργό Αθλητισμού, κύριο Γιάννη Αδριανό και τον Πρόεδρο της Αθλητικής Ένωσης Ερμιονίδας, κύριο Ιωσήφ Μερτύρη, επισκέφτηκαν χθες την Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ».

Επίσκεψη Κριστόφ Βαζέχα στην Ογκολογική Μονάδα Μ. Βαρδινογιάννη - Ελπίδα

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, ήταν εκεί για να τους υποδεχτεί και να τους ευχαριστήσει για τη στήριξή τους.

«Χαίρομαι πολύ, είπε η κυρία Βαρδινογιάννη καλωσορίζοντάς τους, που σας υποδεχόμαστε σήμερα στο νοσοκομείο μας. Η παρουσία σας δίνει μεγάλη χαρά στα παιδιά μας που σας θαυμάζουν και σας παρακολουθούν καθώς το ποδόσφαιρο είναι ένα από τα πιο αγαπημένα τους αθλήματα. Αυτή τη φορά όμως είστε εδώ και με μία επιπλέον ιδιότητα. Των φίλων και συμμάχων τους στον αγώνα τους για τη ζωή. Βρίσκεστε όλοι εδώ γιατί πριν λίγο καιρό είχατε την πρωτοβουλία να διοργανώσετε έναν φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα ανάμεσα στην Αθλητική Ένωση Ερμιονίδας και την ομάδα «Φίλοι Βαζέχα», τον οποίο με πολλή αγάπη αφιερώσατε στα παιδιά της «ΕΛΠΙΔΑΣ» ενώνοντας τα χέρια και παίζοντας για έναν ιερό σκοπό. Παίρνουμε κουράγιο από την πρωτοβουλία σας αυτή και μεγάλη ενθάρρυνση. Ο κόσμος του αθλητισμού έχει πολλά να δώσει στα παιδιά μας μέσα από την ψυχή του, τα ιδανικά του και την αγωνιστικότητά του. Και κυρίως να δώσει θάρρος και δύναμη μπροστά στον δικό τους δύσκολο αγώνα για τη ζωή. Νοιώθω ιδιαίτερη συγκίνηση γιατί η πρωτοβουλία αυτή έρχεται τόσο από τον Κριστόφ Βαζέχα, ένα αστέρι του ποδοσφαίρου, που έγραψε τη δική του ιστορία στον αθλητισμό της χώρας μας με το ταλέντο και το ήθος του, όσο και από την Αθλητική Ένωση Ερμιονίδας, μιας ομάδας από την πατρίδα μου που τόσο αγαπώ, η οποία μάλιστα φέτος ανεβαίνει στην Β' Εθνική... Ευχαριστώ θερμά τον Κριστόφ Βαζέχα που ήταν ο εμπνευστής της προσπάθειας και κινητοποίησε πολλούς φίλους του ποδοσφαιριστές, ο καθένας τους ξεχωριστός, για να συμμετέχουν... Ευχαριστώ επίσης θερμά τον Υφυπουργό Αθλητισμού κύριο Γιάννη Ανδριανό που μας τιμά με την παρουσία του. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κύριος Υφυπουργός είναι κοντά μας και μάλιστα με κάθε ευκαιρία όπου συνδυάζεται ο αθλητισμός με την προσφορά στα παιδιά της «ΕΛΠΙΔΑΣ», είναι παρών και μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε... Τέλος ευχαριστώ τον Πρόεδρο της Αθλητικής Ένωσης Ερμιονίδας, κύριο Ιωσήφ Μερτύρη, που με ιδιαίτερη φροντίδα οργάνωσε τον αγώνα στο Γήπεδο του Κρανιδίου και διέδωσε το ανθρωπιστικό μήνυμα του αγώνα σε ολόκληρη την τοπική κοινωνία...».

Η κυρία Βαρδινογιάννη δεν παρέλειψε επίσης να ευχαριστήσει ονομαστικά όλους τους ποδοσφαιριστές που συμμετείχαν στον φιλικό αγώνα. Από την πλευρά των «Φίλων του Βαζέχα» τους: Γκαλίνοβιτς, Αποστολάκη, Τζωρτζόπουλο, Αμανατίδη, Κακλαμάνο, Τριποτσέρη, Στάθη, Δημήτρη Παπαδόπουλο, Μπασινά, Παπασταθόπουλο. Γεωργακάκη, Αθανασόπουλο. Από την πλευρά της Αθλητικής Ένωσης Ερμιονίδας τους : Κραβαρίτη, Παπανικολάου, Κολόκα, Μπολάνο, Κιοσσέ, Μαυρόπουλο, Συμελίδη, Σχοινά, Μπούρα, Βλαχόπουλο, Δήμα, Καρατάσο, Τζιέρη, Τσώνη, Μουκίδη, Παπασταύρου και Γιώργο Στεργίου.

Ο Κριστόφ Βαζέχα, παίρνοντας τον λόγο ευχαρίστησε την κυρία Βαρδινογιάννη και δήλωσε: «Καταρχήν αυτό που κάνουμε εμείς είναι, σε σχέση με αυτό που είδαμε πριν από λίγο, ένα τίποτα. Όμως πρέπει να πω ότι πάντα τα παιδιά που έρχονται για τέτοια παιχνίδια έρχονται με μεγάλη χαρά και μέσα από την καρδιά μου θέλω να τους ευχαριστήσω πολύ. Για τέτοιες προσπάθειες εμείς ως ποδοσφαιριστές είμαστε πάντα κοντά. Και θέλω να πω και κάτι άλλο: αυτή τη προσπάθεια, τους φίλους Βαζέχα, τους ξεκίνησε ένας άνθρωπος που είναι κοντά μας, εδώ, ο Κώστας Αμανατίδης, που κάνουμε αυτή τη προσπάθεια 12 χρόνια,πιστεύω ότι χρόνο με χρόνο πάμε καλύτερα και θέλουμε εμείς με αυτόν τον τρόπο όσο μπορούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά που έχουν ανάγκη. Ευχαριστούμε πάρα πολύ».

Εν συνεχεία η κυρία Βαρδινογιάννη απένειμε στον Κριστόφ Βαζέχα και στον Πρόεδρο της Αθλητικής Ένωσης Ερμιονίδας, κύριο Ιωσήφ Μερτύρη, την Τιμητική Πλακέτα της «ΕΛΠΙΔΑΣ», ενώ στον «Τοίχο των Αστεριών» του νοσοκομείου, πλάι στα αστέρια με τα ονόματα των υποστηρικτών της «ΈΛΠΙΔΑΣ», τοποθετήθηκαν δυο αστέρια, ένα με το όνομα του Κριστόφ Βαζέχα και ένα με το όνομα της Αθλητικής Ένωσης Ερμιονίδας.

Με τη σειρά του ο Κριστόφ Βαζέχα πρόσφερε στη κυρία Βαρδινογιάννη μια εικόνα της Παναγίας και μια φανέλα της ομάδας του με τις υπογραφές όλων των παικτών, ενώ ο κύριος Μερτύρης της απένειμε την τιμητική διάκριση της Αθλητικής Ένωσης Ερμιονίδας.

Επίσης η κυρία Βαρδινογιάννη ως αναγνώριση της προσφοράς του Υφυπουργού Γιάννη Αδριανού στο έργο του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» του απένειμε το Μετάλλιο του Μεγάλου Υποστηρικτή της «ΕΛΠΙΔΑΣ» .

Εκείνος την ευχαρίστησε θερμά και παίρνοντας τον λόγο είπε: «Είναι πολύ σημαντικό και αισιόδοξο το γεγονός πως ολόκληρη η κοινωνία μας έχει αγκαλιάσει το έργο ζωής της ΕΛΠΙΔΑΣ που με δέσμευση, αποτελεσματικότητα και εργατικότητα συντονίζει και υπηρετεί η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη για τα παιδιά με τις νεοπλασματικές ασθένειες. Εύχομαι λοιπόν, όπως όλοι μας, ολόψυχα καλή δύναμη και καλή συνέχεια σε αυτό το σπουδαίο έργο που επιτελείτε. Σας ευχαριστώ για άλλη μια φορά γι αυτά, για το έργο ζωής που προσφέρετε σε αυτά τα παιδιά όπως σας ευχαριστεί βεβαίως και ολόκληρη η Ελληνική κοινωνία. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η πρόσφατη διοργάνωση του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ της Ερμιονίδας και της ομάδας των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών υπό τον Κριστόφ Βαζέχα. Τα έσοδα από τον αγώνα παραδίδουμε σήμερα στην ΕΛΠΙΔΑ. Για μια ακόμη φορά συγχαρητήρια σε όσους συνέβαλαν σε αυτή την πρωτοβουλία και ένα μεγάλο ευχαριστώ για όσα κάνετε, για το έργο ζωής που δίνετε σε αυτά τα παιδιά».