ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Στον αέρα" οι διακομιδές στη Μαγνησία – Ακυρώθηκε ο διαγωνισμός πρόσληψης οδηγών ασθενοφόρων

Ο ΑΣΕΠ μπλόκαρε τον διαγωνισμό που είχε προκηρυχθεί εδώ και ένα χρόνο για την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού και οδηγών ασθενοφόρων του νομού Μαγνησίας, με αποτέλεσμα κανείς να μην ξέρει πλέον πώς θα συνεχιστούν οι διακομιδές στα Κέντρα Υγείας τόσο στην ηπειρωτική Μαγνησία όσο και στις Σποράδες.

"Στον αέρα" οι διακομιδές στη Μαγνησία – Ακυρώθηκε ο διαγωνισμός πρόσληψης οδηγών ασθενοφόρων

Για τη Μαγνησία ο διαγωνισμός αφορούσε στην πρόσληψη 4 οδηγών ασθενοφόρων στα Κέντρα Υγείας Ζαγοράς, Αργαλαστής, Σκιάθου και Σκοπέλου, ενώ άλλες δύο θέσεις έχουν προκηρυχθεί για Κάρυστο και Κύμη.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ενστάσεις του ΑΣΕΠ έγιναν επειδή κατοχυρώθηκαν θέσεις σε μη έχοντες δίπλωμα σχολής ΕΚΑΒ στο διαγωνισμό της 5ης ΥΠΕ και έτσι ο διαγωνισμός θα πρέπει να επαναληφθεί.

Υπήρξαν περιπτώσεις ενδιαφερομένων που είχαν καταθέσει τα δικαιολογητικά τους χωρίς να έχουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά της σχολής ΕΚΑΒ.

Το συγκεκριμένο πτυχίο αφενός είναι απαραίτητο σε κάθε διαγωνισμό τέτοιου είδους και θα έπρεπε ήδη να έχει κατατεθεί κατά τη διάρκεια συμμετοχής στην προκήρυξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος και αφετέρου αναφερόταν ρητά και στην προκήρυξη που είχε κάνει η 5η ΥΠΕ.

Η τελευταία εξέλιξη αποτελεί σημαντικό πλήγμα εν μέσω τουριστικής περιόδου που οι ανάγκες για οδηγούς ασθενοφόρων είναι μεγαλύτερες.

Πηγή: taxydromos.gr