ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέο πείραμα κάνει η Ρωσία με την ώρα - Απέτυχε το παλιό

Τρία ολόκληρα χρόνια διήρκησε το πείραμα της μόνιμης θερινής ώρας στη Ρωσία, ωστόσο απ' ό,τι φάνηκε ήταν ιδιαίτερα ενοχλητικό για πολλούς Ρώσους, ακόμη και για τις... αγελάδες σύμφωνα με την κυβέρνηση.

Νέο πείραμα κάνει η Ρωσία με την ώρα - Απέτυχε το παλιό

Για το λόγο αυτό, η κυβέρνηση δοκιμάζει από χθες, Κυριακή (26/10) μια νέα ιδέα: μόνιμη κανονική ώρα, ακόμα και το καλοκαίρι.

Το μέτρο της θερινής ώρας υιοθετήθηκε από τη Σοβιετική Ένωση το 1981. Η μεγάλη αλλαγή ήρθε το 2011, όταν ο τότε πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ υιοθέτησε τη θερινή ώρα σε μόνιμη βάση. Παράλληλα, μείωσε τις ζώνες ώρας στις οποίες είναι μοιρασμένη η Ρωσία από τις έντεκα στις εννέα.

Ωστόσο, πολλοί Ρώσοι με την έλευση του χειμώνα άρχισαν να διαμαρτύρονται για διατάραξη των βιορυθμών τους, ειδικά στα βόρεια της χώρας, κοντά στον Αρκτικό Κύκλο, όπου η διάρκεια της ημέρας είναι μικρή.

Ακόμα και οι αγελάδες αποσυντονίστηκαν από τη θερινή ώρα χειμωνιάτικα, υποστήριξε ο Μεντβέντεφ ανακοινώνοντας το νέο μέτρο.

Μέχρι νεωτέρας τουλάχιστον η κανονική ώρα επέστρεψε μόνιμα, ενώ οι ζώνες ώρας αυξήθηκαν ξανά στις έντεκα.

Νωρίτερα φέτος, όταν η περιοχή της Κριμαίας στην Ουκρανία προσαρτήθηκε από τη Ρωσία, η τοπική ώρα άλλαξε ώστε να ταιριάζει με την ώρα Μόσχας, δύο ώρες μπροστά από την ώρα Ελλάδας.

Διαβάστε επίσης:

Αν η ώρα δεν άλλαζε ποτέ, τα παιδιά θα... ασκούνταν περισσότερο