ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μία διαφορετική έκθεση Τέχνης με πρωταγωνιστές ασθενείς, από την Abbvie

Μία εντελώς διαφορετική και καινοτόμα έκθεση οργάνωσε η  βιοφαρμακευτική εταιρεία AbbVie, με στόχο να δώσει κάτι πρωτοποριακό στους πολίτες μέσα από τα μάτια των ασθενών που βασανίζονται από αυτοάνοσα νοσήματα.

Μία διαφορετική έκθεση Τέχνης με πρωταγωνιστές ασθενείς, από την Abbvie

Ειδικότερα η εταιρεία, παρουσίασε πρόσφατα στην Αθήνα την έκθεση «Διαστάσεις – Η Τέχνη, η Ασθένεια και Εγώ» («Perspectives – Art, Inflammation and Me»), μια παγκόσμια πρωτοβουλία της εταιρείας, που έφερε κοντά πάνω από 100 καλλιτέχνες από 40 χώρες με ασθενείς που πάσχουν από αυτοάνοσα νοσήματα, όπως η Ρευματοειδής Αρθρίτιδα, η Αξονική Σπονδυλαρθρίτιδα, η Ψωρίαση, η νόσος του Crohn κ.λπ. με στόχο να δοθεί μια διαφορετική διάσταση στην κατανόηση των νοσημάτων αυτών και στον αντίκτυπό τους στους ασθενείς και στην κοινωνία.

Η έκθεση, που πραγματοποιήθηκε με αφορμή το 24ο Συνέδριο Ρευματολογίας, περιελάμβανε 35 έργα μοναδικής καλλιτεχνικής έκφρασης, για τα οποία πηγή έμπνευσης αποτέλεσε η συλλογική επιθυμία ασθενών και καλλιτεχνών να διεισδύσουν βαθύτερα όσον αφορά αυτές τις καταστάσεις, και τις άγνωστες ή υποτιμημένες δυσκολίες που συνεπάγονται τα νοσήματα αυτά.

Κάθε έργο τέχνης αποτελεί μια βιωματική ιστορία ανδρών, γυναικών και παιδιών από όλον τον κόσμο που ζουν με το βάρος της ασθένειας τους. Κάθε έργο τέχνης μεταφέρει ένα ελπιδοφόρο μήνυμα –και μαζί με αυτό, μια έντονη επιθυμία να συμβάλουν στην ευαισθητοποίηση του κοινού.

Στην έκθεση περιλαμβάνονται και 4 έργα Ελλήνων καλλιτεχνών που εμπνεύστηκαν μέσα από την προσωπική επαφή τους με ασθενείς με ψωρίαση, νεανική ιδιοπαθή αρθρίτιδα και νόσο του Crohn που ζουν στη χώρα μας και βιώνουν στην επαγγελματική, κοινωνική και προσωπική καθημερινότητά τους τον -άγνωστο και ενδεχομένως υποτιμημένο για την υπόλοιπη κοινωνία- αντίκτυπο της νόσου τους.

Η παγκόσμια αυτή πρωτοβουλία έχει ήδη ταξιδέψει σε πολλές χώρες του εξωτερικού και έχει παρουσιαστεί με μεγάλη επιτυχία κατά τη διάρκεια σημαντικών συνεδρίων στο Παρίσι (EULAR), το Άμστερνταμ (EADV) και την Κοπεγχάγη (ECCO).

Ο Γιώργος Μπίθας, Commercial Director Ανοσολογίας στην AbbVie δήλωσε σχετικά:

«Η AbbVie επέλεξε να παρουσιάσει αυτή την πολύ σημαντική έκθεση στο κοινό της Ελλάδας, στο πλαίσιο της προσπάθειάς μας να στηρίξουμε τους ασθενείς, που αποτελούν το επίκεντρο όλων των δραστηριοτήτων μας ως εταιρεία. Τα έργα που περιλαμβάνει η έκθεση, έδωσαν σε όλους μας, μέσα από τα μάτια των ταλαντούχων καλλιτεχνών, μια διαφορετική διάσταση των συναισθημάτων και των εμπειριών των ασθενών με αυτοάνοσα νοσήματα, προκειμένου να κατανοήσουμε καλύτερα το δύσκολο "ταξίδι" τους. Στο ταξίδι αυτό, η AbbVie έχει δεσμευθεί να είναι συνοδοιπόρος, προκειμένου να συμβάλλει σημαντικά στη βελτίωση της ζωής των ασθενών αυτών.»

Σχετικά με την AbbVie

Η AbbVie είναι μία παγκόσμια βιοφαρμακευτική εταιρεία, η οποία δημιουργήθηκε το 2013 ύστερα από το διαχωρισμό της από την Abbott Laboratories. Αποστολή της εταιρείας είναι να χρησιμοποιήσει την εμπειρία της, τους αφοσιωμένους ανθρώπους της και τη μοναδική προσέγγισή της για καινοτομία, με σκοπό την ανάπτυξη προηγμένων θεραπειών που θα καλύπτουν μερικές από τις πιο σύνθετες και σοβαρές ασθένειες του κόσμου. Σε παγκόσμιο επίπεδο, η AbbVie απασχολεί περίπου 25.000 εργαζομένους (100 εκ των οποίων στην Ελλάδα) και δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 170 χώρες.

Διαβάστε ακόμη:

AbbVie: Θετική γνωμοδότηση του ΕΜΑ για θεραπείες κατά της χρόνιας ηπατίτιδας C

Όταν η μόδα συναντά την... ψωρίαση

Abbvie: 13 νέα φάρμακα, επένδυση σε κλινικές μελέτες & ένα σκεύασμα που διαρκώς εκπλήσσει

Έκθεση Φωτογραφίας της Ρούλας Ρέβη για την Κνίδωση και την Ψωρίαση

Ποια είναι τα συνηθέστερα αυτοάνοσα νοσήματα