ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πόσο έτοιμα είναι τα νοσοκομεία μας να διαχειρισθούν κρίσεις & επιδημίες; Ένα χρήσιμο σεμινάριο

Αλήθεια, πόσο έτοιμα είναι τα νοσοκομεία μας να ανταποκριθούν στις ανάγκες μιας μεγάλης κρίσης , ενός μεγάλου ατυχήματος η μιας επιδημίας; Με αφορμή το ερώτημα αυτό, το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Διεθνής Ιατρική Διαχείριση Κρίσεων Υγείας» της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με το Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών διοργανώνει το 2ο Εντατικό Σεμινάριο "ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΡΙΣΕΙΣ: ΠΟΣΟ ΕΤΟΙΜΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ;" (HOSPITAL DISASTER PREPAREDNESS - HDP), την Παρασκευή 6 & Σάββατο 7 Μάρτιου 2015 στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Πόσο έτοιμα είναι τα νοσοκομεία μας να διαχειρισθούν κρίσεις & επιδημίες; Ένα χρήσιμο σεμινάριο

Η πρωτοβουλία αυτή της επιστημονικής ομάδας του μεταπτυχιακού «Διεθνής Ιατρική - Διαχείριση Κρίσεων Υγείας» με επιστημονικά υπεύθυνο τον Αν. Καθηγητή της Ιατρικής και ιδρυτής των Γιατρών του Κόσμου, κ. Θεόφιλο Ρόζενμπεργκ, στοχεύει στην ανάδειξη της ανάγκης διαρκούς επαγρύπνησης και προετοιμασίας των νοσοκομείων της χώρας για αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, όπως φυσικές και ανθρωπογενείς καταστροφές.

Οι εργασίες του σεμιναρίου αφορούν την μελέτη και προβολή βέλτιστων πρακτικών σε θέματα ασφαλείας των νοσοκομείων και νοσοκομειακής ετοιμότητας. Θα παρουσιαστούν ενδεικτικά συστήματα αντιμετώπισης μεγάλων κρίσεων σε διεθνές, ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο καθώς και σχετικά επιχειρησιακά σχέδια αντιμετώπισης καταστροφών. Σκοπός του σεμιναρίου είναι να αποτελέσει πεδίο για την ανάπτυξη ενός γόνιμου διαλόγου για θέματα που αφορούν τα σχέδια επιχειρησιακής ετοιμότητας, επικαιροποίησης και εφαρμογής τους σε καταστάσεις κρίσεων.

Συμμετέχουν διακεκριμένοι επιστήμονες από Ελλάδα και εξωτερικό μεταξύ των οποίων ο Χρήστος Γιάννου, Γενικός Χειρουργός, πρώην αρχιχειρουργός του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού (ICRC), ο Αναστάσιος Σπανός, Αρχιπλοίαρχος (ΥΙ) Π.Ν., Διευθυντής Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών, ο Αριστείδης Διαμαντής, Πλοίαρχος (ΥΙ) Π.Ν., Δ/ντης Εκπαίδευσης και Έρευνας Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών, ο Παναγιώτης Καρύδης, καθηγητής Αντισεισμικής Τεχνολογίας και Κατασκευών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Φωτίου Ευστράτιος, Ειδικός Παθολόγος - Επειγοντολόγος, Chair Disaster Medicine Section, European Society for Emergency Medicine.

Οι εργασίες του σεμιναρίου ξεκινούν την Παρασκευή, 6 Μαρτίου στις 9.00 πμ, η είσοδος είναι ελεύθερη μετά από προεγγραφή στο crisismed@outlook.com
Για πληροφορίες και το πρόγραμμα του σεμιναρίου : http://crisis.med.uoa.gr/