ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έντονο το ενδιαφέρον για την προσχολική αγωγή - εκδήλωση από τον όμιλο Ξυνή

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ, ο μεγαλύτερος ιδιωτικός εκπαιδευτικός φορέας στη χώρα μας, για 7η συνεχή χρονιά διοργανώνει το μεγαλύτερο και πλέον πρωτοποριακό εκπαιδευτικό φεστιβάλ της Ευρώπης το «Xinis Education Festival 2015». Μια διοργάνωση η οποία παρέχει δωρεάν, περισσότερα από 140 σεμινάρια και 35 εκπαιδευτικές εκδηλώσεις.

Έντονο το ενδιαφέρον για την προσχολική αγωγή - εκδήλωση από τον όμιλο Ξυνή

Στο πλαίσιο αυτό, η Σχολή Εκπαίδευσης του Mediterranean College την Τετάρτη 13 Μαΐου, διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου στην Αθήνα, εσπερίδα με στόχο την ανταλλαγή απόψεων για την προώθηση καλών πρακτικών στο χώρο της προσχολικής αγωγής.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν διαφορετικές στρατηγικές που εφαρμόζονται στο χώρο της προσχολικής εκπαίδευσης. Δάσκαλοι και επαγγελματίες του χώρου από διαφορετικά σχολεία και προσεγγίσεις μας μετέφεραν στις τάξεις τους και μας ξενάγησαν στο πρόγραμμα και τις παιδαγωγικές μεθόδους τους καθώς και στα οφέλη που αποκομίζουν τα παιδιά από κάθε εκπαιδευτική διαδικασία.

Συγκεκριμένα, η κυρία Μαρία Κωβαίου, νηπιαγωγός με εξειδίκευση στο σύστημα Montessori παρουσίασε τόσο το θεωρητικό πλαίσιο όσο και την πρακτική εφαρμογή της Μοντεσσοριανής προσέγγισης. Επίσης, δόθηκε η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν το υλικό που χρησιμοποιείται στα «Μοντεσσοριανά Σχολεία».

Η κυρία Γιώτα Αντωνοπούλου, παιγνιοθεραπεύτρια και ο κος Δημήτρης Δεσπότης, νηπιαγωγός, εκπροσωπώντας το «Χορό της Σοκολάτας» μας ταξίδεψαν στο χώρο του παραμυθιού και του παιγνιδιού. Σε ένα χώρο όπου η εκπαιδευτική διαδικασία γίνεται μέσα από τις ιστορίες, μας έδειξαν πώς το παιχνίδι μπορεί να είναι οδηγός στη μάθηση των παιδιών αλλά και των ενηλίκων.

Τέλος, η κυρία Μαράνια Γκιόκα, ειδική παιδαγωγός, μίλησε για τη συνεργασία σχολείου και ειδικού παιδαγωγού καθώς και για τη χρήση των κοινωνικών ιστοριών ως εργαλείο μέσα στη σχολική τάξη. Οι κοινωνικές ιστορίες μπορούν να αποτελέσουν διδακτικό εργαλείο κοινωνικής συμπεριφοράς τόσο σε παιδιά με διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές όσο και σε παιδιά τυπικής ανάπτυξης.

Ακολούθησε συζήτηση για τα κοινά στοιχεία των διαφορετικών πρακτικών στο χώρο της προσχολικής εκπαίδευσης και στον κοινό στόχο που έχουν η Μοντεσσοριανή προσέγγιση, η παιγνιοθεραπεία και η χρήση των κοινωνικών ιστοριών, δηλαδή την ανάπτυξη των παιδιών μέσω της βιωματικής μεθόδου.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να πάρετε μέρος στο μεγαλύτερο εκπαιδευτικό γεγονός της χρονιάς, το Xinis Education Festival 2015, είναι να αποκτήσετε τη V.I.P. Pass, μπαίνοντας στο site site www.xinisfestival.edu.gr και συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα. Σε όλους τους συμμετέχοντες των σεμιναρίων και των εκπαιδευτικών εκδηλώσεων του φεστιβάλ, θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης για πιο ισχυρό βιογραφικό!

MediterraneanCollege Καινοτόμες προσεγγίσεις στο χώρο της Προσχολικής Αγωγής