ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Σταμάτα να γκουγκλάρεις τα συμπτώματά σου», της είπαν οι γιατροί λίγο πριν πεθάνει

Οι γιατροί τής είπαν ότι θα τα καταφέρει μετά τη χειρουργική επέμβαση, όμως οι ανησυχίες της κοπέλας αποδείχθηκαν μοιραία δικαιολογημένες...

«Σταμάτα να γκουγκλάρεις τα συμπτώματά σου», της είπαν οι γιατροί λίγο πριν πεθάνει

Η 19χρονη Bronte Doyne παρακαλούσε τους γιατρούς να την πάρουν στα σοβαρά. Η ίδια φοβόταν ότι θα πεθάνει, όμως εκείνοι της είπαν να σταματήσει να αναζητά στο διαδίκτυο πληροφορίες για την ασθένειά της, καθώς ήταν πεπεισμένοι ότι θα ζήσει.

Η νεαρή κοπέλα από την Αγγλία έχασε τη ζωή της το Μάρτιο του 2013, 16 μήνες αφού εμφάνισε ινοπεταλιώδες ηπατοκυτταρικό καρκίνωμα (fibrolamellar hepatocellular carcinoma - FBC), μια σπάνια μορφή καρκίνου του ήπατος που πλήττει μόλις 200 ανθρώπους στον κόσμο κάθε χρόνο.

Η κοπέλα υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση το Σεπτέμβριο του 2011 ώστε να αφαιρεθεί ο καρκίνος και οι γιατροί της είπαν ότι πρόκειται να αναρρώσει πλήρως. Όμως μέσω πληροφοριών που αναζήτησε στο διαδίκτυο, η Bronte έμαθε ότι το ινοπεταλιώδες ηπατοκυτταρικό καρκίνωμα συχνά επανεμφανίζεται μετά τη θεραπεία.

c33947c2c0a09159cb238fe69aed38c6 L

Όταν η κοπέλα μοιράστηκε τις ανησυχίες της με τους γιατρούς, εκείνοι προσπαθούσαν να την καθησυχάσουν, λέγοντάς της να σταματήσει να ψάχνει πληροφορίες στο διαδίκτυο.

Λίγες ημέρες πριν πεθάνει, η κοπέλα έγραψε: «Δεν μπορώ καν να περιγράψω πως είναι να λες σε έναν γιατρό ότι κάνει λάθος. Έπρεπε όμως, δεν μπορώ άλλο να τους εμπιστεύομαι.»

Η μητέρα της Bronte, Lorraine Doyne, αποφάσισε να δώσει στη δημοσιότητα μηνύματα που έγραψε η κόρη της ώστε να κάνει γνωστή τη συγκλονιστική ιστορία της.

«Δεν είχαμε λάβει καμία πληροφόρηση, οι μόνες πηγές που βρήκαμε προέκυψαν από δική μας αναζήτηση», δηλώνει η μητέρα.

Η Bronte και η Lorraine πήραν τις απαραίτητες πληροφορίες από την αμερικανική ιστοσελίδα του Ιδρύματος για το Ινοπεταλιώδες Καρκίνωμα (Fibrolamellar Cancer Foundation), η οποία υποστηρίζεται από τον Λευκό Οίκο. Όταν η Lorraine είπε στους γιατρούς ότι ξέρει τι συμβαίνει στην κόρη της, εκείνοι απλώς της είπαν να σταματήσει να ψάχνει.

Για 16 ολόκληρους μήνες, οι γιατροί έλεγαν και ξανάλεγαν στην κοπέλα ότι θα ξεπεράσει την ασθένεια και πως δεν είχε τίποτα να φοβάται. Όμως εκείνη και η οικογένειά της γνώριζαν ότι είναι πιθανό ο καρκίνος να επιστρέψει, όπως και έγινε και τελικά έκοψε πρόωρα το νήμα της ζωής της.

Bronte Doyne 2

Το παράρτημα της Βρετανικής Υπηρεσίας Υγείας (NHS) που είχε αναλάβει τη θεραπεία της Bronte δεσμεύθηκε να αποδεχθεί τη νέα τάξη πραγμάτων που επικρατεί στη σύγχρονη διαδικτυακή εποχή και να δέχεται οι ασθενείς να αναζητούν πληροφορίες για την ασθένειά τους μέσω των διαδικτυακών πηγών. «Δεν ακούσαμε με αρκετή προσοχή», δηλώνουν εκπρόσωποι της υπηρεσίας.

Διαβάστε επίσης:

Από αυτή τη φωτογραφία ανακάλυψαν πως το αγοράκι έχει καρκίνο