ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το μεταναστευτικό, στην κορυφή της ατζέντας του υπηρεσιακού υπουργού Υγείας

Το μεταναστευτικό, στην κορυφή της ατζέντας του υπηρεσιακού υπουργού Υγείας

Σε προτεραιότητα ετέθη το μεταναστευτικό ζήτημα από τον νέο υπηρεσιακό υπουργό Υγείας Θάνο Δημόπουλο, ο οποίος το Σάββατο 28 Αυγούστου, με πρωτοβουλία του, πραγματοποίησε συνάντηση με το νέο αναπληρωτή Υπουργό μεταναστευτικής πολιτικής κ. Γιάννη Μουζάλα και με τον Πρόεδρο του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ κ. Αθανάσιο Γιαννόπουλο.

Επίκεντρο της εποικοδομητικής συζήτησης που διεξήχθη ήταν οι τρόποι αντιμετώπισης της μεταναστευτικής κρίσης και οι άμεσες πρωτοβουλίες που πρέπει να ληφθούν.

Ως εκ τούτου, προχωρήσαμε στην αποστολή της κινητής μονάδας του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ στο νησί της Κω, προκειμένου να αναπτύξει δράσεις και παρεμβάσεις σε επίπεδο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στους τομείς της πρόληψης, της διάγνωσης, της συμβουλευτικής και κοινωνικής υγείας, καθώς και της παραγωγής υγείας στο ακριτικό νησί, το οποίο δοκιμάζεται από τα έντονα μεταναστευτικά ρεύματα εν μέσω τουριστικής περιόδου.

Είναι σαφές ότι από τις κύριες προτεραιότητες της νέας ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας είναι η άμεση και η καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες όπως και η διασφάλιση της δημόσιας υγείας .

Διαβάστε ακόμη:

Κινητή μονάδα του ΚΕΕΛΠΝΟ στην Κω από την Δευτέρα με επικεφαλής τον καθ. Αθαν. Γιαννόπουλο

BEST OF NETWORK

BEST OF NETWORK

PlusQueen