ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στην Διεθνή Έκθεση Ιατρικού τουρισμού στο Ντουμπάι, η Eurodentica

H EURODENTICA Specialized Dental Care, έχοντας κάνει ήδη τα πρώτα της βήματα στον ιατρικό τουρισμό, συνεχίζει δυναμικά συμμετέχοντας φέτος στην Διεθνή Εκθεση Ιατρικού Τουρισμού ΙΜΤΕC http://www.medicaltravelexhibition.com στο Ντουμπάι, στις 7-8 Οκτωβρίου, ως μέλος της ELITOUR www.elitour.org

Στην Διεθνή Έκθεση Ιατρικού τουρισμού στο Ντουμπάι, η Eurodentica

Η ELITOUR είναι και ο Χρυσός Χορηγός της έκθεσης, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά και είναι πολύ σημαντικό για το μέλλον του Ιατρικού Τουρισμού στην Ελλάδα.

Προκειται για ένα cluster που έχει δημιουργηθεί από τον ΕΟΤ και το Υπουργείο Υγείας, με την συμμετοχή σημαντικών μονάδων υγείας, όπως ΙΑΣΩ, ΙΑΤΡΙΚΟ, EUROMEDICA, EURODENTICA Specialized Dental Care και ZANTE MED CARE. Όλοι οι ανωτέρω, θα συμμετάσχουν με δικό τους χώρο στο πλαίσιο ενός ευρύτερου περιπτέρου που θα έχει η ELITOUR στην έκθεση, ενώ θα υπάρξουν και προγραμματισμένες συναντήσεις με διεθνείς φορείς και εκπροσώπους οργανισμών, που ενδιαφέρονται να προωθήσουν πακέτα ιατρικού τουρισμού (facilitators).

H ΕURODENTICA www.eurodentica.gr, θα συμμετάσχει, δίνοντας έμφαση στην προσέλκυση ιατρικών τουριστών ΑΜΕΑ (Άτομα με Ειδικές Ανάγκες), αλλά και σε όλες τις ειδικότητες της οδοντιατρικής. Η οδοντιατρική φροντίδα των ΑΜΕΑ είναι απαιτητική και δύσκολη και λίγοι εξειδικευμένοι οδοντίατροι την παρέχουν.

Ο κ. Νικόλαος Κουβελάς Επ. Καθηγητής της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με ειδική μετεκπαίδευση στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο και επικεφαλής της Eurodentica, υπήρξε και Πρόεδρος της ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΟΜΑΤΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ (Ιnternational Association for Disability and Oral health).

Στην Ελλάδα ο ιατρικός τουρισμός κάνει τα πρώτα του βήματα, κυρίως με μεμονωμένες προσπάθειες, αλλά και με κάποιες πιο οργανωμένες. Οι τομείς που είναι πιο ελπιδοφόροι είναι οι τομείς της οδοντιατρικής, της αιμοκάθαρσης, της αποκατάστασης, της πλαστικής/αισθητικής χειρουργικής, της οφθαλμολογίας, της εξωσωματικής και της υποβοηθούμενης γονιμοποίησης.

Βασικοί «παίκτες» ως προορισμοί ιατρικού τουρισμού σήμερα είναι η Ινδία, η Σιγκαπούρη, η Ταϊλάνδη, η Βραζιλία, το Μεξικό και η Ουγγαρία. Σε πορεία ανάπτυξης είναι και η Τουρκία, καθώς το 2014 δέχθηκε 620.000 ιατρικούς επισκέπτες από το εξωτερικό. Αντίστοιχα, αγορές-στόχοι για την Ελλάδα είναι η Κεντρική και Δυτική Ευρώπη, η Ανατολική Ευρώπη, η Ρωσία και οι χώρες της Μέσης Ανατολής.

Εκτός από την πρόθεση όμως, για την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού είναι απαραίτητη η διεθνής πιστοποίηση, η οποία εγγυάται και την ποιότητα των παρεχόμενων ιατρικών υπηρεσιών, καθώς και η διαμόρφωση ολοκληρωμένων πακέτων, η εξειδίκευση στις προσφερόμενες υπηρεσίες, η δημιουργία τοπικών δικτύων παρόχων και η προβολή του προϊόντος, το branding του ιατρικού τουρισμού της Ελλάδας.

Η διεθνής πιστοποίηση είναι σημαντική, ώστε να υπάρχει και η εγγύηση στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.

''Εμείς στην Eurodentica Specialized Dental Care www.eurodentica.gr,'', αναφέρει ο Επ, Καθηγητής Οδοντιατρικής και επικεφαλής της κ. Νικόλαος Κουβελάς, ''αντιληφθήκαμε νωρίς, ότι χρειάζεται μία διεθνής πιστοποίηση με το κύρος της TEMOS, http://temos-aegean.info, ώστε οι υπηρεσίες μας να αναγνωρίζονται σε διεθνές επίπεδο. Οπότε τον Ιούλιο του 2014, το Πολυοδοντιατρείο μας, πιστοποιήθηκε από την TEMOS και το DIPLOMATIC COUNCIL http://dentaltourismgreece.com/ , γεγονός που μας δημιουργεί πλέον άλλες δυνατότητες στην προσέλκυση οδοντιατρικού τουρισμού. Eίμαστε δε το 1ο Οδοντιατρείο στην Ελλάδα που πιστοποιήθηκε από αυτούς τους 2 διεθνείς οργανισμούς, γεγονός που μας κατατάσσει στα καλύτερα Οδοντιατρεία του κόσμου''. Dental Tourism Greece

''Αυτή η διαδικασία πιστοποίησης είναι πολύ απαιτητική, τόσο σε πόρους όσο και σε οργάνωση και ποιότητα, οπότε εκτός από τον οδοντιατρικό τουρισμό, παρατηρούμε ότι επιβεβαιώνει τις υπηρεσίες μας και στα μάτια του Έλληνα ασθενή, ο οποίος αισθάνεται πλέον ακόμη πιο ασφαλής κοντά μας. Eίναι δε μία διαδικασία η οποία επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο ώστε να επιβεβαιώνεται η πιστοποίηση που μας έχει δοθεί'' συνεχίζει ο κ. Κουβελάς.
Η Εurodentica www.eurodentica.gr έχει ήδη μπει στον χάρτη του οδοντιατρικού τουρισμού. Πρόκειται για το δημοφιλέστερο είδος ιατρικού τουρισμού σε παγκόσμιο επίπεδο, ο οποίος αφορά το ένα τέταρτο των ανθρώπων που ταξιδεύουν για να συνδυάσουν διακοπές με θεραπεία.

Η Eurodentica, www.eurodentica.gr είναι ένα από τα λίγα εξειδικευμένα πολυοδοντιατρεία στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη, με κόστος χαμηλότερο από το αντίστοιχο σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης, το οποίο συνδυάζεται όμως με πολύ υψηλή ποιότητα παρεχόμενων υπηρεσιών και ταχύτητα στην διεκπεραίωση των υπηρεσιών, λόγω των πολλών ειδικοτήτων που συνυπάρχουν και συνεργάζονται αρμονικά.

Οι σημερινές συνθήκες που βιώνει η χώρα μας, σίγουρα αποτελούν μία επιπλέον πρόκληση, για όποιον δραστηριοποιείται στον χώρο του ιατρικού τουρισμού, όμως το κίνητρο τώρα είναι ισχυρότερο από ποτέ.

''Εμείς στην Eurodentica Specialized Dental Care www.eurodentica.gr , προσφέρουμε πολλά πακέτα, από αρχική γνωριμία, μέχρι αισθητικές αποκαταστάσεις, τοποθέτηση εμφυτευμάτων, προσθετικές αποκαταστάσεις μέσω Ρομποτικής Οδοντιατρικής (CAD/CAM), ειδικές υπηρεσίες για ΑΜΕΑ, κλπ.΄΄, μας ενημερώνει ο κ.Κουβελάς.

Επιπλέον ας έχουμε υπόψη ότι ο ιατρικός τουρίστας ξοδεύει πολύ περισσότερα χρήματα από τον απλό τουρίστα, 4.000 € κατά μέσο όρο, εκ των οποίων τα 1.000€ μόνο για διαμονή και φαγητό και τα υπόλοιπα για την ιατρικά έξοδα, άρα με αυτόν τον τρόπο δρα και πολλαπλασιαστικά στα έσοδα της χώρας.

Μία άλλη σημαντική πρωτοβουλία στην ίδια κατεύθυνση, αφορά στο Cluster of Athens Dental Tourism , που δημιούργησε ο Δήμαρχος Αθηναίων Γεώργιος Καμίνης, σε συνεργασία με τον Θεόδωρο Σκυλακάκη, ειδικά για τον οδοντιατρικό τουρισμό, έχοντας επικεφαλής τον κ. Κουβελά, όπου στόχος είναι να οργανωθούν κατάλληλα και άλλα οδοντιατρεία, ώστε να μπορούν να υποδεχτούν ασθενείς οδοντιατρικού τουρισμού, με την βοήθεια και του Δήμου Αθηναίων. Dental Tourism Greece

''Εν κατακλείδι, είμαστε πολύ αισιόδοξοι για τις προοπτικές που ανοίγονται τόσο εντός, όσο και εκτός Ελλάδας, για τους ασθενείς που αναμένουμε από χώρες με τις οποίες είμαστε ήδη σε επαφή'', καταλήγει χαμογελώντας ο κ. Κουβελάς.

www.eurodentica.gr
www.dentaltourismgreece.grΚέντρο
Eurodentica Specialized Dental Care
Πατησίων 150 & Αγ. Μελετίου, Αθήνα 112 57, Τηλ./Φαξ 210 8257050ιν88 889

kOYVELAS EYRODENTICA
cover temos

Διαβάστε ακόμη:

Η εξωσωματική μπορεί να απογειώσει τον Ιατρικό Τουρισμό στην Ελλάδα της κρίσης

Γιατί η Ευρώπη σπεύδει τώρα στην Ελλάδα για εξωσωματική