ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πανελλαδική απεργία των φυσικοθεραπευτών την Πέμπτη, με διεκδίκηση το επίδομα Ανθυγιεινής Εργασίας

Για μαζική συμμετοχή στην πανελλαδική 24ωρη απεργία της Πέμπτης 22 Οκτωβρίου, καλεί τα μέλη του ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών, με αιχμή του δόρατος την διεκδίκηση του επιδόματος της Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας.

Πανελλαδική απεργία των φυσικοθεραπευτών την Πέμπτη, με διεκδίκηση το επίδομα Ανθυγιεινής Εργασίας

Εν όψει της τελικής διαμόρφωσης του πίνακα των δικαιούχων για τη χορήγηση του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας, καθώς και του τελικού σταδίου προς την εφαρμογή του νέου Ενιαίου Μισθολογίου από την 1η Ιανουαρίου 2016, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσιοθεραπευτών καλεί όλους τους δημοσίους υπαλλήλους - μέλη του, να συμμετέχουν μαζικά στην 24ωρη προειδοποιητική απεργία, την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015, και στην παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας, στις 12 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, ζητώντας άμεσα συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας. Η απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτης πραγματοποιείται με τη στήριξη της ΑΔΕΔΥ, της ΠΟΕΔΗΝ και της ΠΟΕ – ΟΤΑ.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών διεκδικεί μαχητικά και χωρίς κανένα συμβιβασμό ως κυρίαρχο αίτημα την αποκατάσταση της κατάφορης αδικίας και της αναιτιολόγητης εξαίρεσης του κλάδου των φυσικοθεραπευτών από την χορήγηση του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής εργασίας, καθώς και την άμεση ένταξη των φυσικοθεραπευτών στην κατηγορία Α των δικαιούχων του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας.

Τα αιτήματα για τα οποία αγωνίζεται ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών συνοψίζονται ως εξής:

• Αύξηση των δαπανών για την υγεία και ενίσχυση των δημόσιων δομών περίθαλψης.

• Διασφάλιση οργανικών θέσεων. Ούτε μια απόλυση εργαζομένου.

• Τροποποίηση οργανισμών υγειονομικών δόμων και σχεδιασμό για κάλυψη των αναγκών από φυσικοθεραπευτές με μόνιμη σχέση εργασίας, σύμφωνα με τα διεθνώς αποδεκτά ποιοτικά και ποσοτικά πρότυπα και απαιτήσεις.

• Κατάργηση της παράνοµης μισθολογικής διαφοροποίησης στο νέο μισθολόγιο (Ν. 4024/11) μεταξύ των κατηγοριών ΠΕ και ΤΕ και εξίσωσή τους.

• Μισθολογική αποκατάσταση του ύψους αποδοχών των φυσικοθεραπευτών σε αξιοπρεπή επίπεδα, με ταυτόχρονη άρση της προαγωγικής στασιμότητας.

• Τροποποίηση του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα για εξέλιξη και κατάργηση του διαχωρισμού σε ΤΕ και ΠΕ.

• Να διασφαλιστεί µε ρητή νομοθετική ρύθμιση η ισότιμη και µε τα ίδια κριτήρια και προϋποθέσεις επιλογή προϊσταμένων μεταξύ υπαλλήλων ΤΕ και ΠΕ κατηγορίας, όπως άλλωστε προβλέπεται από τον Ν.3839/10, µε ενίσχυση περαιτέρω των αξιοκρατικών του χαρακτηριστικών.

• Σύσταση Διατομεακού Τμήματος Φυσικοθεραπείας ή Αυτοτελούς Γραφείου Φυσικοθεραπείας επίπεδου τμήματος, με προϊστάμενο φυσικοθεραπευτή, που θα υπάγεται στην επίσης προτεινόμενη Υποδιεύθυνση Επαγγελμάτων Υγείας και δεν θα προσφέρει πρωτοβάθμιες υπηρεσίες.

• Θέσπιση ειδικού κλάδου, όπου θα εντάσσονται όλα τα επαγγέλματα υγείας, με αξιοκρατικό σύστημα κρίσεων για την κατάληψη θέσεων ευθύνης σε όλες τις βαθμίδες ιεραρχίας της προτεινόμενης Υποδιεύθυνσης Επαγγελμάτων Υγείας.

• Εφαρμογή όλων των σχετικών περιοριστικών διατάξεων περί φυσιοθεραπευτικών πράξεων και οριστική απαλλαγή των συναδέλφων από την άσκηση αλλότριων καθηκόντων.

Διαβάστε ακόμη:

Έτοιμοι για απεργίες οι φυσικοθεραπευτές - Απαιτούν άμεσα διάλογο με το υπουργείο Υγείας