ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γιατροί του ΕΣΥ οργανώνουν επισκέψεις στους πρόσφυγες του Πειραιά - «Πρωταγωνιστής» ο Ευαγγελισμός

Σκέψεις για να οργανώσουν ιατρικές ομάδες, οι οποίες θα επισκέπτονται τους πρόσφυγες του Πειραιά, προκειμένου να τους προσφέρουν ιατρική παρακολούθηση και εμβολιασμό, εκφράζουν αρκετά Σωματεία Εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, με πρωταγωνιστή το Σωματείο του Ευαγγελισμού. 

Γιατροί του ΕΣΥ οργανώνουν επισκέψεις στους πρόσφυγες του Πειραιά - «Πρωταγωνιστής» ο Ευαγγελισμός

Σκεφτόμαστε δε να οργανώσουμε όχι μόνο γιατρούς αλλά και νοσηλευτές, προκειμένου να συμβάλλουμε στο θέμα του προσφυγικού, τονίζει στο onmed ο πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζομένων κ. Ηλίας Σιώρας. Μάλιστα, αυτή η πρόταση «περπατάει» και σε άλλα νοσοκομεία, σημειώνει, προσθέτοντας, ότι οι επισκέψεις των γιατρών θα γίνονται σε μόνιμη βάση κάποιες ώρες την εβδομάδα, προκειμένου οι πρόσφυγες να έχουν την ιατρική κάλυψη που τους πρέπει.

Σε ερώτηση εάν οι ιατρικές αυτές ομάδες θα οργανωθούν κάτω από την ομπρέλα του Συντονιστικού Οργάνου για το προσφυγικό ή σε συνεργασία με ΜΚΟ, ο κ. Σιώρας υπογραμμίζει ότι οι γιατροί θα κινηθούν ανεξάρτητα.

Εξάλλου, οι εργαζόμενοι του Ευαγγελισμού έχουν συλλέξει ρούχα τρόφιμα και φάρμακα και καλούν όλους τους συναδέλφους σήμερα στις 9.30 πμ στο λιμάνι του ΠΕΙΡΑΙΑ (στην προβλήτα) απέναντι από το σταθμό του ηλεκτρικού να μοιράσουμε απευθείας στους πρόσφυγες όσα συλλέξαμε. Γίνεται ήδη συνεννόηση και με άλλα σωματεία υγειονομικών που βρίσκονται σε ανάλογη διαδικασία.

Δεν πρόκειται να διαθέσουμε τη βοήθεια που μαζεύτηκε από το υστέρημα των συναδέλφων στις λεγόμενες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που ξεφυτρώνουν καθημερινά κατά εκατοντάδες, τονίζει το Σωματείο των εργαζομένων, προσθέτοντας:

«Οι Μ.Κ.Ο. χρηματοδοτούνται παχυλά και στηρίζονται με κρατικές δομές - και άλλα μέσα - από τους ίδιους που βομβαρδίζουν τους λαούς για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών τους. Είναι οι ίδιοι που τους πνίγουν στο Αιγαίο, που τους εγκλωβίζουν στη χώρα μας και τους εξαθλιώνουν. Οι ίδιοι που τους διαχωρίζουν σε πρόσφυγες και μετανάστες (λες και κάποιοι σκυλοπνίγονται για ...αναψυχή!).

Δεν παραδίνουμε επίσης τη βοήθεια που μαζεύεται από τους συναδέλφους με πρωτοβουλία του σωματείου, ούτε σε κρατικές δομές (πχ Περιφέρειες, Δήμους κλπ) οι οποίες έχουν χρηματοδοτηθεί από τη φορολογία, τα τέλη μας αλλά & ευρωπαϊκά προγράμματα, για να μπορούν να φτιάξουν τις δικές τους δομές φιλοξενίας με αξιοπρεπή στέγαση και σίτιση των προσφύγων.

Εκτιμάμε ότι είναι ξεκάθαρη πολιτική επιλογή της κυβέρνησης να μην οργανώνει τις κρατικές δομές φιλοξενίας που οφείλει και αφήνει να αλωνίζουν οι διάφορες Μ.Κ.Ο που κάνουν μάλιστα, και face control (!!!) σε σωματεία που προσφέρουν βοήθεια κι επιχειρούν μάλιστα, να πατήσουν πόδι και μέσα στις κρατικές υγειονομικές μονάδες».

Το Σωματείο απαιτεί τα στοιχειώδη από την κυβέρνηση: το κράτος να αναλάβει τις ευθύνες του και να ενισχύσει τις δημόσιες – δωρεάν υποδομές υποδοχής – προσωρινής φιλοξενίας – περίθαλψης – σίτισης και καταγραφής με όρους αξιοπρεπείς και χωρίς εμπλοκή Μ.Κ.Ο. Να γίνουν τώρα μαζικές προσλήψεις σε νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας με προτεραιότητα τις περιοχές που έχουν πρόσφυγες.

Διαβάστε ακόμη:

Το ΚΕΕΛΠΝΟ συνεχίζει την υγειονομική δράση του στην Ειδομένη, παρά τις αντίξοες συνθήκες