ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, τιμά τον γιατρό των φτωχών Αυξέντιο Καλαγκό

Η Παγκόσμια Ημέρα του Ερυθρού Σταυρού γιοτάζεται την Κυριακή 8 Μαΐου 2016, με ειδική εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα BANQUET).

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, τιμά τον γιατρό των φτωχών Αυξέντιο Καλαγκό

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος Dr. Αντώνιος Αυγερινός, η Γενική Γραµµατέας Ευαγγελία Βελέντζα-Ζουρούδη και το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, σε Επίσημη Τελετή Απονομής της Ειδικής Ανώτερης Τιμητικής Διάκρισης, θα απονείμουν τον Χρυσό Σταυρό μετά χρυσού Κλάδου Δάφνης στον Καρδιοχειρουργό Καθηγητή Κύριο Αυξέντιο Καλαγκό.

Ο διάσημος παιδοκαρδιοχειρουργός έχει έως σήμερα χειρουργήσει αφιλοκερδώς περισσότερα από 14.000 παιδιά σε όλο τον Κόσμο, με προτεραιότητα χώρες των οποίων ο πληθυσμός πλήττεται από τη -φτώχεια: Ερυθραία, Λίβανος, Σερβία, Ινδία, Μαρόκο, Αλγερία, Μαυρίκιος, Γεωργία, Μοζαµβίκη, Μαδαγασκάρη, Κιργιστάν κλπ.

Ο παγκοσμίου φήμης καρδιοχειρουργός κ. Αυξέντιος Καλαγκός, είναι ιδρυτής του φιλανθρωπικού ιδρύματος «Coeurs pour tous» («Καρδιές για όλους», 1998) και του ομώνυμου Ιδρύματος «Καλαγκός» (2002), καθηγητής επίσης στο πανεπιστήμιο της Γενεύης και Διευθυντής της Πανεπιστημιακής Κλινικής Καρδιαγγειακής Χειρουργικής στο Νοσοκομείο της Γενεύης.

Στον κ. Καλαγκό, ως ένδειξη αναγνώρισης του σημαντικότατου φιλανθρωπικού του έργου, έχουν αποδοθεί χαρακτηρισµοί, όπως «ιεραπόστολος της Ιατρικής» και «Φύλακας-άγγελος» των άρρωστων και άπορων παιδιών του πλανήτη.

Η 8η Μαΐου συμπίπτει με τα γενέθλια του Ιδρυτή του Ερυθροσταυρικού Κινήματος Ερρίκου Ντυνάν, ενός λαμπρού ιδεαλιστή και ανθρωπιστή, που αφιέρωσε όλες του τις δυνάμεις στην ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς, χαρίζοντας το σύνολο της περιουσίας του σε αυτό το τεράστιο ανθρωπιστικό έργο για το οποίο τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο Νόμπελ Ειρήνης.

Στον Ερρίκο Ντυνάν οφείλει η ανθρωπότητα το μεγαλειώδες όραμα της αλληλεγγύης και ανιδιοτελούς προσφοράς, το οποίο εξακολουθεί και συγκινεί εκατομμύρια ανθρώπους έως τις μέρες μας, που προσφέρουν αφειδώς τις υπηρεσίες τους σε 190 χώρες σε όλον τον κόσμο, προσηλωμένοι στις επτά Θεμελιώδεις Αρχές: ΕΝΟΤΗΤΑ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΤΗΤΑ, ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ, ΑΜΕΡΟΛΗΨΙΑ, ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ, ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ.