ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Καφές για φροντιστές με yoga γέλιου & ενημέρωση των φροντιστών σήμερα το απόγευμα

Την ευκαιρία να γελάσουν με την καρδιά τους, κάνοντας γυμναστική και yoga γέλιου, υπό την καθοδήγηση της δημοσιογράφου υγείας και πιστοποιημένης εκπαιδεύτριας laughter yoga, Εύας Ντελιδάκη, θα έχουν οι φροντιστές ασθενών με άνοια και Νόσο Alzheimer, στο πλαίσιο του καινοτόμου Προγράμματος «καφές για φροντιστές».

Καφές για φροντιστές με yoga γέλιου & ενημέρωση των φροντιστών σήμερα το απόγευμα

Η συνάντηση θα γίνει την Τετάρτη 11 Μαΐου, από τις 17.30 έως τις 19.30 στην αίθουσα διδασκαλίας και εκδηλώσεων του Κέντρου Alzheimer, του Οργανισμού Φροντίδας Ηλικιωμένων «Ο Νέστωρ», στο 2ο όροφο, στην οδό Ι. Δροσοπούλου 22, στην Κυψέλη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι φροντιστές θα ενημερωθούν επίσης από τον ψυχολόγο Γιώργο Σταθάκη, για το πόσο σημαντική και αναγκαία είναι συνεχής φροντίδα του εαυτού τους προκειμένου να φέρουν εις πέρας με επιτυχία, το δύσκολο έργο της φροντίδας των ανοϊκών ασθενών.

Οι τακτικές συναντήσεις για “καφέ”, που πραγματοποιούνται κάθε δεύτερη Τετάρτη, στο Κέντρο Alzheimer του Οργανισμού Φροντίδας Ηλικιωμένων «ο Νέστωρ», εκτός από διασκέδαση κι ενημέρωση για τους φροντιστές, έχουν γίνει κι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ τους, χάρη στον οποίο έχουν δοθεί ευκαιρίες για ανταλλαγή απόψεων κι εκτός των συναντήσεων αλλά και ανάπτυξης φιλικών δεσμών μεταξύ τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα πραγματοποιείται χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση των ωφελούμενων φροντιστών, οι οποίοι μπορούν να έρχονται στις συναντήσεις μαζί με τους ηλικιωμένους που φροντίζουν καθώς εθελοντές μπορούν να αναλαμβάνουν την απασχόλησή τους, σε ξεχωριστό χώρο.

Υπεύθυνοι του Προγράμματος «καφές για φροντιστές» από την Ψυχογηριατρική Εταιρεία «ο Νέστωρ» είναι ο Ψυχίατρος, Αντώνης Μούγιας και από το Σωματείο Αλληλοβοήθειας Φροντιστών ασθενών με νόσο Alzheimer και συναφών διαταραχών, είναι η πρόεδρος, Παναγιώτα Σουρτζή.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα του Κέντρου Alzheimer «ο Νέστωρ», Ι. Δροσοπούλου 22, Κυψέλη: 210-8235050, 210-8235620.
Για περισσότερες πληροφορίες: www.nstr.gr

Διαβάστε ακόμη:

Αλτσχάιμερ: Ποια τα 3 στάδια της νόσου