Φάκελος Δυσκοιλιότητα: Tips για να απελευθερωθείτε

Αισθάνεσαι και πάλι στρίμωγμα, αίσθημα πίεσης, κοιλιακή πληρότητα και δυσφορία; Δεν είσαι ο μόνος που ταλαιπωρείται καθημερινά από τα συμπτώματα της δυσκοιλιότητας. Για τους περισσότερους ανθρώπους, φυσιολογική εντερική λειτουργία θεωρείται η καθημερινή επίσκεψη στην τουαλέτα, για άλλους πάλι μπορεί να είναι τρεις φορές την εβδομάδα. Δυστυχώς, όμως, υπάρχουν πολλοί ενήλικες, αλλά και παιδιά, που δεν έχουν αυτό το «προνόμιο» της εύκολης απελευθέρωσης με συνέπεια να μετατρέπεται η επίσκεψη στην τουαλέτα σε… εφιάλτη. Ωστόσο, η μη τακτική εντερική λειτουργία είναι ένα πρόβλημα που μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά, τόσο με την αλλαγή διατροφικών συνηθειών όσο και με τη βοήθεια αξιόπιστων λύσεων, όπως είναι το σιρόπι Duphalac.

Η διατροφή που χαρακτηρίζεται από μειωμένη κατανάλωση φυτικών ινών και νερού, η καθιστική ζωή, το άγχος και τα πιεστικά επαγγελματικά ωράρια που δεν μας επιτρέπουν να νιώσουμε ανάλαφρα την ώρα που θέλουμε, είναι ορισμένες από τις κύριες αιτίες που οδηγούν στην εμφάνιση της δυσκοιλιότητας. Με ποια «tips», όμως, θα επιτύχουμε την επαναφορά της φυσιολογικής λειτουργίας του εντέρου, όταν ο σύγχρονος τρόπος ζωής και το δύσκολο πρόγραμμα της καθημερινότητάς μας δεν βοηθούν στην… απελευθέρωση;

Αλλαγές στη διατροφή και στον τρόπο ζωής

H λειτουργία του εντέρου εξαρτάται συνήθως από τη διατροφή σου και από το περιεχόμενο αυτής σε φυτικές ίνες και υγρά. Οι τροφές που μπορούν να συμβάλλουν ως ένα βαθμό στην αντιμετώπιση του προβλήματος της δυσκοιλιότητας είναι τα φρέσκα φρούτα όπως το δαμάσκηνο και τα λαχανικά όπως τα σπαράγγια, το λάχανο, το καρότο και τα λαχανάκια Βρυξελλών αλλά και άλλες τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες όπως είναι η ωμή βρώμη και το πίτουρο, που σε συνδυασμό με κρύο γάλα ή γιαούρτι μπορούν να γίνουν ένα ευεργετικό πρωινό.

Την ίδια στιγμή, η μειωμένη σωματική δραστηριότητα έχει αποδειχθεί ότι αποτελεί έναν από τους παράγοντες που παίζουν σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση του προβλήματος της δυσκοιλιότητας. Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα οφέλη της τακτικής φυσικής άσκησης είναι πολλαπλά, καθώς η γυμναστική δρα ευεργετικά στην κινητικότητα του παχέος εντέρου και κατά συνέπεια στο δρόμο προς την ευκολότερη ανακούφιση.

Duphalac.jpg

Η «σχέση» μας με την τουαλέτα

Εξίσου σημαντικό ρόλο μπορεί να διαδραματίσει και η αναβολή της επίσκεψης στην τουαλέτα. Η συστηματική αποφυγή της προσπάθειας για αφόδευση, είτε γιατί είμαστε έξω και δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε ξένες τουαλέτες ή στην περίπτωση των παιδιών γιατί δεν θέλουν να διακόψουν το παιχνίδι τους, διακόπτει το αίσθημα της ώθησης και έτσι μπορεί να οδηγηθούμε σε δυσκοιλιότητα, καθώς το αίσθημα ανάγκης για να πάμε τουαλέτα διακόπτεται.

Η αποτελεσματική ήπια λύση του φαρμακείου

Στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας, ωστόσο, μπορεί να σε βοηθήσει και η χρήση ήπιων λύσεων από το φαρμακείο. Συνώνυμο αυτής της λύσης δεν είναι άλλο από το Duphalac, που περιέχει τη δραστική ουσία λακτουλόζη, η οποία δεν απορροφάται από τον οργανισμό, φθάνει στο παχύ έντερο αναλλοίωτη και βοηθά στο να γίνουν τα κόπρανα μαλακότερα, µέσω της διατήρησης νερού στο έντερο. Συνιστάται, μάλιστα, για άτομα όλων των ηλικιών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα χρόνιας ή παροδικής δυσκοιλιότητας και ενδείκνυται και για μακροχρόνια χρήση.

Επίσης η λακτουλόζη, ως πρεβιοτική ουσία, ενισχύει την ανάπτυξη βακτηρίων του εντέρου που προάγουν την καλή κατάσταση της υγείας, όπως το Bifidobacterium και ο Lactobacillus. Έτσι, χάρη στο Duphalac, θα ρυθμίσεις και τη φυσιολογική λειτουργία του εντέρου σου και θα βοηθήσεις στην ευνοϊκότερη ισορροπία της εντερικής σου χλωρίδας.

Και η εύκολη αντιμετώπιση και «on the go»

Και για τις περιπτώσεις που είσαι εκτός σπιτιού, σε ταξίδι ή σε εκδρομή ή ακόμη και στο γραφείο, υπάρχουν τα φακελάκια DuphaFruit με έτοιμο σιρόπι! Καταλαμβάνουν πολύ μικρό χώρο στην τσάντα και μπορείς να τα έχεις πάντα μαζί σου. Μάλιστα, η πιο βολική λύση συνοδεύεται και από υπέροχη γεύση δαμάσκηνο.

DUL-2023-0029-MAY23