ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κορονοϊός: 99 θάνατοι στην Ελλάδα - 31 νέα κρούσματα - 2.145 στο σύνολο

Ακόμα ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο, εξαιτίας του κορονοϊού, όπως ανακοινώθηκε κατά την ενημέρωση του υπουργείο Υγείας σχετικά με την πορεία του ιού στη χώρα μας.

Κορονοϊός: 99 θάνατοι στην Ελλάδα - 31 νέα κρούσματα - 2.145 στο σύνολο

Ο αριθμός των θανόντων στη χώρα μας ανέρχεται πλέον σε 99, εκ των οποίων οι 26 είναι γυναίκες και οι 73 είναι άντρες, με μέση ηλικία τα 72 έτη.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας, τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα είναι 31, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στα 2.145.

Από αυτά, το 25% θεωρείται σχετιζόμενο με ταξίδι από το εξωτερικό και το 40% σχετίζεται με ήδη γνωστό κρούσμα.

Την ίδια στιγμή, 73 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, με μέση ηλικία τα 68 έτη, ενώ 16 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Συνολικά, έχουν ελεγχθεί περισσότερα από 43.417 κλινικά δείγματα.

Παγκοσμίως έχουν καταγραφεί συνολικά 1.860.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα, 114.982 θάνατοι, ενώ 331.000 ασθενείς έχουν γίνει καλά.

Τσιόδρας: Τα μέτρα που ελήφθησαν στο γηροκομείο με τα κρούσματα

Κατά τη σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, ο λοιμωξιολόγος κ. Σωτήρης Τσιόδρας ανέφερε ότι κλιμάκια του ΕΟΔΥ τις τελευταίες 24 ώρες μετέβησαν σε οίκους ευγηρίας, προκειμένου να πραγματοποιήσουν ελέγχους, μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων σε γηροκομείο στη Νέα Μάκρη.

«Οι ευπαθείς ομάδες πρέπει να προστατευθούν και να μην εκτεθούν καθόλου στον ιό», τόνισε ο κ. Τσιόδρας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, όλοι οι θετικοί στον ιό απομακρύνθηκαν από τη δομή, ενώ μόνο το προσωπικό που εργάζεται εκεί θα μπορεί να εισέρχεται και θα ελέγχεται συνεχώς. Απαραίτητο είναι να φορούν όλοι μάσκα και να πλένουν τα χέρια τους πριν και μετά την επαφή.

Επίσης, τόνισε ότι σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων σε εργαζόμενους ή σε μέλη της οικογένειάς τους, τότε επιβάλλεται να απέχουν τη δομή.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Πώς πρέπει να πλένονται φρούτα & λαχανικά ανάλογα με το είδος τους (εικόνες)

Κορονοϊός: Πόσο ανθεκτικός μπορεί να γίνει ο οργανισμός έναντι του ιού;

Κορονοϊός: 23 ερωτήσεις και απαντήσεις για τις διαγνωστικές εξετάσεις από το Παστέρ