ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κορονοϊός: 105 θάνατοι στην Ελλάδα - 15 νέα κρούσματα - 2.207 στο σύνολο

Ακόμα τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο, εξαιτίας του κορονοϊού, όπως ανακοινώθηκε κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας σχετικά με την πορεία του ιού στη χώρα μας.

Κορονοϊός: 105 θάνατοι στην Ελλάδα - 15 νέα κρούσματα - 2.207 στο σύνολο

Ο αριθμός των θανόντων στη χώρα μας ανέρχεται πλέον σε 105, εκ των οποίων οι 29 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άντρες, με μέση ηλικία τα 73 έτη.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας, τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα είναι 15, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στα 2.207.

Από αυτά, 569 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 921 σχετίζονται με ήδη γνωστό κρούσμα.

Την ίδια στιγμή, 69 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, με μέση ηλικία τα 68 έτη, ενώ 33 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Παγκοσμίως έχουν καταγραφεί συνολικά 2.109.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα, 137.060 θάνατοι, ενώ περισσότεροι από 526.000 ασθενείς έχουν γίνει καλά.

Όπως σημείωσε ο κ. Τσιόδρας, μελέτες δείχνουν τη σημαντική έλλειψη ανοσίας και την ανάγκη επαγρύπνησης τους επόμενους μήνες.

Ο κ. Χαρδαλιάς μιλώντας αμέσως μετά, έκανε γνωστό ότι από τις 21:00 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου έως και τα μεσάνυχτα της Δευτέρας του Πάσχα διπλασιάζεται το πρόστιμο (από 150 σε 300 ευρώ) για άσκοπη μετακίνηση σε όλη τη χώρα. Στους παραβάτες οδηγούς θα αφαιρούνται επίσης οι πινακίδες του οχήματός τους.

Ταυτόχρονα, για το ίδιο διάστημα, η κατ’ εξαίρεση μετακίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη, ο κωδικός Β4 δηλαδή, θα ελέγχεται σαρωτικά και ενδελεχώς από τα όργανα ελέγχου σε όλη τη χώρα σε σχέση με το σημείο αναχώρησης και τον προορισμό και θα μπορεί να γίνεται αποκλειστικά και μόνο για δύο άτομα κατ’ όχημα.

Όπως ανακοίνωσε, επίσης, καταχρηστική χρήση της περίπτωσης Β4 συνεπάγεται 300 ευρώ πρόστιμο και αφαίρεση πινακίδων για τον οδηγό και 150 ευρώ πρόστιμο στον συνοδηγό.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Πώς πρέπει να πλένονται φρούτα & λαχανικά ανάλογα με το είδος τους (εικόνες)

Κορονοϊός: Πόσο ανθεκτικός μπορεί να γίνει ο οργανισμός έναντι του ιού;

Κορονοϊός: 23 ερωτήσεις και απαντήσεις για τις διαγνωστικές εξετάσεις από το Παστέρ