ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επτά αισθητηριακά παιχνίδια για παιδιά με αυτισμό

Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού: Παιχνίδια για παιδιά που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού

Επτά αισθητηριακά παιχνίδια για παιδιά με αυτισμό

O αυτισμός είναι μια διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή που επηρεάζει την επικοινωνία (λεκτική και μη λεκτική), την κοινωνική αλληλεπίδραση και τη φαντασία.

Το παιδί με αυτισμό δηλαδή, δυσκολεύεται να επικοινωνήσει με τους ανθρώπους που βρίσκονται κοντά του και να αναπτύξει ισχυρούς συναισθηματικούς δεσμούς.

Έρευνες αποδεικνύουν ότι ο αυτισμός παρουσιάζει αυξητικές τάσεις και η πιθανότητα να γεννηθεί ένα παιδί (με αυτισμό) είναι 1 στα 100 παιδιά. Η διάγνωση βέβαια γίνεται μετά τους 24 μήνες, αλλά υπάρχουν ενδείξεις και νωρίτερα στους 6 μήνες. Για αυτό οι γονείς οφείλουν να είναι ενημερωμένοι και κοντά στα παιδιά τους, ώστε αν εντοπίσουν τυχόν ανησυχητικά σημάδια αυτισμού να παρέμβουν έγκαιρα.

Αυτισμός τι πρέπει να προσέξουν οι γονείς

Για παράδειγμα ένα μωρό το οποίο δεν κάνει θορύβους για να τραβήξει την προσοχή σας μπορεί να θεωρηθεί από τον γονιό ως ένα ήσυχο μωρό αλλά αυτό μπορεί να είναι ένα πρώιμο σημάδι αυτισμού. Το να κάνει θορύβους για να τραβήξει την προσοχή σας είναι μια φυσιολογική συμπεριφορά της οποίας η απουσία είναι ίσως σημάδι ότι πρέπει να γίνει ένας έλεγχος.

Διαβάστε περισσότερα στο Mothersblog.gr