ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης στο εξάμηνο για τον Κορρέ - Αλματώδης αύξηση στο φαρμακείο και στο εξωτερικό

Υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης κατέγραψαν τα οικονομικά αποτελέσματα του Ομίλου ΚΟΡΡΕΣ το πρώτο εξάμηνο του 2015. Οι πωλήσεις παρουσίασαν διψήφιο ποσοστό αύξησης, η κερδοφορία βελτιώθηκε σημαντικά και τα καθαρά κέρδη διπλασιάστηκαν.

Υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης στο εξάμηνο για τον Κορρέ - Αλματώδης αύξηση στο φαρμακείο και στο εξωτερικό

Συγκεκριμένα, οι ενοποιημένες πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 16%, στα 30,3εκατ. ευρώ από 26,2εκατ. ευρώ το αντίστοιχο εξάμηνο του 2014, αποτέλεσμα της ανάπτυξης της Ελληνικής αγοράς, καθώς και όλων των στρατηγικών αγορών του εξωτερικού.

Στην Ελλάδα, παρά το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, η μάρκα ΚΟΡΡΕΣ αυξάνοντας το μερίδιο αγοράς της αναδείχθηκε Νο1 σε ανάπτυξη στην αγορά καλλυντικών στο φαρμακείο, με τις πωλήσεις της να ενισχύονται κατά 3%. Αυτό ήταν αποτέλεσμα της παρουσίασης νέων καινοτόμων φυσικών προϊόντων, καθώς και του ολοκληρωμένου, υψηλής απόδοσης πλάνου επικοινωνίας και προώθησης της μάρκας σε όλες τις στρατηγικές κατηγορίες προϊόντων.

Στο εξωτερικό, οι πωλήσεις του Ομίλου ενισχύθηκαν κατά 39%, λόγω της μεγάλης δυναμικής που παρουσιάζει η μάρκα στην Αμερική, αλλά και στις αγορές προτεραιότητας στην Ευρώπη, όπως είναι η Γερμανία, η Αγγλία, η Γαλλία, η Ισπανία και οι Σκανδιναβικές χώρες, όπου η συνολική αύξηση ανήλθε σε 40% .

Τα Κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) αυξήθηκαν κατά 44% στα 5,7εκατ. ευρώ από 3,9εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο 2014. Συγκρινόμενα με τα αναπροσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (Adjusted EBITDA) του αντίστοιχου διαστήματος του 2014 που ήταν 5,5εκατ. ευρώ (μετά την αφαίρεση της επίπτωσης του εκτάκτου κόστους αναδιοργάνωσης του 2014), είναι αυξημένα κατά 4%.

Τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας, διπλασιάστηκαν (+107%) στα 1,1εκατ. ευρώ από 0,5εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2014, αποτέλεσμα της εξαιρετικής πορείας της συνολικής δραστηριότητας του Ομίλου.

Η σημαντική παρουσία στις διεθνείς αγορές και η επιτυχημένη πορεία στο εξωτερικό του Ομίλου ΚΟΡΡΕΣ, όπως καταγράφεται και στα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου 2015, δημιουργεί ευνοϊκότερες προϋποθέσεις για τη διατήρηση της συνολικά κερδοφόρας ανάπτυξής του.

Στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του συνεχιζόμενου δύσκολου οικονομικού περιβάλλοντος που εκτιμάται ότι θα επικρατήσει και το δεύτερο εξάμηνο του 2015, ο Όμιλος ΚΟΡΡΕΣ θα συνεχίσει να στηρίζει εντατικά τη μάρκα στο βασικό κανάλι του φαρμακείου, με νέα καινοτόμα, ποιοτικά φυσικά προϊόντα στις στρατηγικές κατηγορίες και προωθητικές ενέργειες ελκυστικές προς τον καταναλωτή.

Η αύξηση της συμμετοχής του εξωτερικού στη συνολική δραστηριότητα του Ομίλου αποτελεί πρωταρχικό στόχο στη στρατηγική ανάπτυξής του. Συγκεκριμένα, στην Αμερική, η 2η μεγαλύτερη αγορά για την ΚΟΡΡΕΣ εκτός Ελλάδος, ο Όμιλος αναμένεται να ενισχύσει περαιτέρω την παρουσία της μάρκας στα βασικά δίκτυα πώλησης, όπως είναι το τηλεοπτικό κανάλι HSN και τα καταστήματα Sephora. Στην Ευρώπη, με τη Γερμανία, την Αγγλία, την Ισπανία, τη Γαλλία και τις Σκανδιναβικές χώρες να παρουσιάζουν σημαντικές προοπτικές, ο Όμιλος θα επικεντρωθεί στην οργανική ανάπτυξη των υφιστάμενων σημείων πώλησης, στηρίζοντάς τα με νέα λανσαρίσματα και προωθητικές ενέργειες στις στρατηγικές κατηγορίες του προσώπου και του σώματος.

Τέλος, ο Όμιλος ΚΟΡΡΕΣ στο πλαίσιο της στρατηγικής συμφωνίας με την AVON, πραγματοποίησε το δεύτερο τρίμηνο του 2015 την επίσημη έναρξη της δραστηριοποίησής του στη Βραζιλία, αποκτώντας πρόσβαση σε μια αγορά εξαιρετικής δυναμικής με ευρύ καταναλωτικό κοινό.

Διαβάστε ακόμη:

Όμιλος Κορρέ: Διψήφιοι ρυθμοί αύξησης στο τρίμηνο - Λάμπει η μάρκα στο εξωτερικό

Κορρές: Σημαντική αύξηση στις πωλήσεις - Η Λατινική Αμερική, η πιο σημαντική αγορά το 2015

Κορρές: Σημαντική ανάπτυξη στις πωλήσεις & στην κερδοφορία, με πρωταγωνιστή το εξωτερικό

Κορρές: Σημαντικές πωλήσεις & εκτόξευση στις αγορές του εξωτερικού

Η Κορρές, εκπρόσωπος της ευρωπαικής βιομηχανίας φυσικών καλλυντικών

Σύμπραξη Κορρέ & Φαρμακευτικής σχολής σε Ευρωπαική έρευνα για φυτά

Κορρές: άνοιγμα στην Λατινική Αμερική με την Avon