ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Έκκληση Γ. Σταματίου να ενταχθούν όλοι οι γιατροί στο δυναμικό του ΙΑΣΩ - Τι ειπώθηκε στην Γενική Συνέλευση

Έκκληση σε όλους τους γιατρούς να ενταχθούν υπό την ομπρέλα του ΙΑΣΩ, καθώς «ο όμιλος αποτελεί το παρόν και το μέλλον του ιατρικού επαγγέλματος» απηύθυνε ο Δρ. Γιώργος Σταματίου, πρόεδρος του Κέντρου, κατά την διάρκεια της τακτικής Γενικής Συνέλευσης πριν μερικές ημέρες.

Έκκληση Γ. Σταματίου να ενταχθούν όλοι οι γιατροί στο δυναμικό του ΙΑΣΩ - Τι ειπώθηκε στην Γενική Συνέλευση

Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου ΙΑΣΩ Dr., Γεώργιος Σταματίου μεταξύ άλλων μίλησε για την επιτυχημένη και ανοδική πορεία του Ιασώ τα επιτεύγματα και την πορεία στο 2015 καθώς και τους στόχους για το 2016, ένα έτος σταθμό όπως το χαρακτήρισε, μιας και το ΙΑΣΩ κλείνει τα 20 χρόνια λειτουργίας του.

Παράλληλα, στηλίτευσε το γεγονός ότι ο ιδιωτικός κλάδος υγείας- όπως φυσικά και άλλοι υγειονομικοί κλάδοι - χτυπήθηκαν από μία σειρά μέτρων κάθε άλλο παρά αναπτυξιακών, όπως clawback, rebate ενώ η έλλειψη ρευστότητας δημιούργησε ασφυξία στην αγορά, Παρόλα αυτά, το ΙΑΣΩ αντιστάθηκε, όπως είπε.

Συγκεκριμένα στην ομιλία του τόνισε ότι «....Το τελευταίο διάστημα του έτους περιορίστηκε η αποσταθεροποίηση, αλλά οι κίνδυνοι και οι αβεβαιότητες παρέμειναν και συνέχισαν να ζημιώνουν και να απειλούν. Οι βλάβες ήταν καταστροφικές και για τον κλάδο της υγείας. Επέδρασαν αρνητικά σε όλους τους τομείς και τους παρόχους της υγείας.

Τα αποτελέσματα του 2015 επηρεάστηκαν καθοριστικά από τις αυξημένες προβλέψεις για περικοπές rebate και claw back, οι οποίες μαζί με τις αυξήσεις του συντελεστή ΦΠΑ στο 23% και τα capital controls, προκάλεσαν σοβαρές απομειώσεις στα τελικά οικονομικά αποτελέσματα.

....Ο πρώτος βασικός στόχος που θέσαμε πέρυσι και βεβαίως θα υπάρχει μεταξύ των στόχων κάθε έτους, ήταν η διατήρηση και η σταδιακή ανάπτυξη της πελατειακής βάσης. Έχω και εφέτος την χαρά να σας γνωστοποιήσω ότι κατά τη διάρκεια του 2015 προστέθηκαν στη δύναμη των Ιατρών της εταιρείας, πολλοί νέοι συνάδελφοι συνεργάτες ιατροί. Συγκεκριμένα προστέθηκαν 424 νέοι ιατροί πολλοί περισσότεροι από τους αντίστοιχους της προηγούμενης χρονιάς. Αντίστοιχα σε επίπεδο ομίλου η επιστημονική ιατρική κοινότητα ενισχύθηκε με 592 νέους Ιατρούς.
Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και ο στόχος μας για σύναψη σύμβασης με τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες. Θέλω να σας ενημερώσω ότι οι προσπάθειες για συμβάσεις με νέες εταιρείες ή η επέκταση των υφιστάμενων συμβάσεων, θα μείνουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός μας και στην νέα χρονιά..»

Σε ότι φορά στον ΕΟΠΥΥ ο κ Σταματίου σχολίασε «....Είμαστε επιφυλακτικοί απέναντι στον ΕΟΠΥΥ, παρότι εμείς οι κλινικές και όλοι οι άλλοι πάροχοι υπηρεσιών υγείας, στηρίξαμε πολλές φορές κάθε νέα πρόταση για δήθεν διαφορετική αντιμετώπιση των παρόχων. Είδαμε πολλές διαψεύσεις των υποσχέσεων τους και των προσδοκιών μας, που είχαν στηριχθεί σε λόγια αρμοδίων.

2ef3d7ba3bec2d2979c26bf7eb45334d L

Στο 2015 και πρόσφατα, είδαμε ξανά διάψευση για τις πληρωμές για τους ελέγχους του 2013, για τους real time ελέγχους, για νέα σύμβαση και πολλά άλλα. Δυστυχώς συνεχίζεται ή ίδια πολιτική της αυτοδιάψευσης όλων των υπευθύνων και της αδυναμίας τους να προβούν ακόμα και σε απλές ενέργειες, όπως θα ήταν η κατηγοριοποίηση των κλινικών που επιδιώκουμε και της τιμωρίας των παραβατών, των κάθε είδους παραβατών. Πρέπει να λειτουργήσει επιτέλους ο ανταγωνισμός, έστω και με τη μορφή του στοιχειώδους ανταγωνισμού και να σταματήσουν να μας εντάσσουν στο ίδιο τσουβάλι όλους ανεξαιρέτως και στο τέλος να υφιστάμεθα όλοι μαζί περικοπές. Άδικες και αδικαιολόγητες περικοπές. Θα κουραστώ να λέω υπερβολικές, παράνομες ή καλύτερα αντισυνταγματικές».

Ο κ Σταματίου αναφέρθηκε στις σημαντικότερες επενδύσεις του 2015, στο Όραμα του ΙΑΣΩ καθώς και στους στόχους της νέας χρονιάς σημειώνοντας ότι «...για να παραμείνουμε στην κορυφή, έγιναν ορισμένες επενδύσεις, σημαντικότερη των οποίων ήταν το νέο κέντρο υποβοηθούμενης αναπαραγωγής «institute of life ΙΑΣΩ» με υπερσύγχρονο εξοπλισμό, που μας έδωσε άμεσα θετικότατα δείγματα γραφής.

H δημιουργία κυτταρολογικού εργαστηρίου και η αναβάθμιση του βασικού ιατρικού εξοπλισμού σε ορισμένα τμήματα της εταιρείας έδωσαν νέα πνοή, δυναμική και κύρος στο επιστημονικό έργο. Θα κάνω ιδιαίτερη μνεία στο έργο επέκτασης του κέντρου της ακτινοθεραπείας με τον 4ο γραμμικό επιταχυντή, που εκτιμώ ότι θα ολοκληρωθεί στο καλοκαίρι και θα τεθεί σε λειτουργία στο τέλος του ή αρχές φθινοπώρου.

...οι στόχοι της εταιρείας μας θα συνεχίσουν να είναι επικεντρωμένοι στην πληρότητα και ιδίως στην ποιότητα παροχής υπηρεσιών υγείας σε όλα τα επίπεδα της ανθρώπινης υγείας, με εξασφάλιση ταυτόχρονα μακροπρόθεσμης προάσπισης των συμφερόντων και της ευημερίας των μετόχων της και όλων όσων συνδέονται με τις δραστηριότητες των εταιρειών του Ομίλου, όπως οι πελάτες μας (γιατροί και ασθενείς), το προσωπικό και τα στελέχη μας, οι τράπεζες και οι προμηθευτές μας. Η μικρή σχετικά ελαστικότητα που παρουσιάζει η ζήτηση υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα, σε σύγκριση με τους υπόλοιπους κλάδους της οικονομίας, η προσήλωση στις αξίες μας, οι καλά εδραιωμένες δυνάμεις μας με κυριότερες την εμπιστοσύνη των πελατών και την αφοσίωση των ιατρών και του προσωπικού μας, μας επιτρέπουν να πιστεύουμε στην επίτευξη των μακροπρόθεσμων ποσοτικών και ποιοτικών μας στόχων...»

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στις αξίες του ΙΑΣΩ με το μήνυμα «είμαστε δίπλα σας, Με ευγένεια & φιλικότητα, Με ενδιαφέρον & προσοχή, Με επαγγελματισμό, Με αφοσίωση & φροντίδα, Με αξιοπρέπεια, Με σεβασμό στις ξεχωριστές σας ανάγκες», τόνισε ότι «αν όλες αυτές οι επιδιώξεις του μηνύματός μας υλοποιηθούν τότε είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε εξουδετερώσει την κρίση και θα ξεπεράσουμε κάθε άλλο πρόβλημα».

Ο dr Σταματίου κλείνοντας την ομιλία του σε κλίμα συγκίνησης δήλωσε ότι το ΙΑΣΩ είναι το παρόν και το μέλλον του Ιατρικού επαγγέλματος, απευθύνοντας ανοιχτή πρόσκληση προς όλους τους Ιατρούς, να ενταχθούν στο ΙΑΣΩ και ζητώντας από όλους τους μετόχους να συμμετάσχουν στην δημοσιοποίηση της πρόθεσης αλλά και της πρόσκλησης αυτής.