ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Άδωνις: τα αποθεματικά δεν επαρκούν για ανασφάλιστους

Τα αποθεματικά των ταμείων δεν φθάνουν για τους ανασφάλιστους παραδέχθηκε ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΚΚΕ στην Βουλή,στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα της ανάλγητης πολιτικής που ακολουθεί ο μνημονιακότερος ίσως υπουργός της κυβέρνησης.
Άδωνις: τα αποθεματικά δεν επαρκούν για ανασφάλιστους

Τα αποθεματικά των ταμείων δεν φθάνουν για τους ανασφάλιστους παραδέχθηκε ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΚΚΕ στην Βουλή, στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα της ανάλγητης πολιτικής που ακολουθεί ο μνημονιακότερος ίσως υπουργός της κυβέρνησης.

Προκειμένου να καλυφθεί η ομάδα αυτή των ανθρώπων, θα πρέπει να γίνει από τον προϋπολογισμό, τόνισε.

Ειδικότερα, την αδυναμία των ασφαλιστικών ταμείων να καλύψουν τις δαπάνες των ανασφάλιστων πολιτών επεσήμανε ο υπουργός Υγείας Αδ. Γεωργιάδης, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Γ. Λαμπρούλη, στη Βουλή.Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «Αυτά που έχουν τα ασφαλιστικά ταμεία ως αποθεματικά κεφάλαια είναι χρήματα που δεν φθάνουν για να καλύψουν τους ανασφάλιστους. Μετά βίας φθάνουν για τους ασφαλισμένους. Άρα ο μόνος τρόπος να καλύψουμε τους ανασφάλιστους μπορεί να γίνει από τον προϋπολογισμό, δηλαδή από τους φόρους».

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι σύμφωνα με εκτιμήσεις οι ανασφάλιστοι ανέρχονται σε 2.5 εκατομμύρια. Για να καλυφθούν, θα χρειαστεί κονδύλι 700 εκατομμυρίων ευρώ.