ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Οι νοσοκομειακοί γιατροί στην απεργία της ΑΔΕΔΥ & ΓΣΕΕ την Πέμπτη

Στην πανελλαδική απεργία που έχουν προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου συμμετέχει η ΟΕΝΓΕ με πανελλαδική στάση εργασίας των Κέντρων Υγείας και των ΠΕΔΥ στις 27 Νοεμβρίου. 

Οι νοσοκομειακοί γιατροί στην απεργία της ΑΔΕΔΥ & ΓΣΕΕ την Πέμπτη

Ειδικότερα, η ΟΕΝΓΕ, με απόφαση του Γενικού Συμβουλίου, καλεί τους γιατρούς των ΠΕΔΥ-ΚΥ σε Πανελλαδική στάση εργασίας την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015 από τις 10 πμ μέχρι το πέρας του ωραρίου και συνάντηση-παράσταση στο Υπουργείο Υγείας και τον Υπουργό στη 1 μμ, με αιτήματα:

1. Την οικοδόμηση του δημόσιου, δωρεάν συστήματος ΠΦΥ που θα ικανοποιεί τις ανάγκες των κατοίκων και θα ανακουφίζει τα νοσοκομεία από το βάρος των υπηρεσιών ΠΦΥ.

2. Αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών. Δέσμευση του υπουργείου Υγείας για αποπληρωμή των περικεκομμένων εφημεριών σε συγκεκριμένο χρόνο. Άρση του εμποδίου ένταξης των γιατρών των ΚΥ στο 9% των πρόσθετων, προκειμένου να σταματήσει η «νόμιμη» απλήρωτη εργασία.

3. Διαμόρφωση ΑΜΕΣΑ χάρτη υγείας όχι μόνο καταγραφής δομών, αλλά κυρίως των υγειονομικών αναγκών και στήριξης με στοχευμένες προσλήψεις ιατρών και προσωπικού.

4. Επαναφορά στα νοσοκομεία αναφοράς της μισθοδοσίας και του εφοδιασμού σε υλικό.

Το προεδρείο της Ομοσπονδίας των νοσοκομειακών γιατρών αναφέρει ακόμη ότι όσες και όσοι συνάδελφοι δε μπορούν να συμμετάσχουν στην παράσταση στο υπουργείο Υγείας καλό είναι να διοργανώσουν ανάλογες παραστάσεις στις έδρες των ΥΠΕ με τα ίδια αιτήματα.