ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Πρωτόκολλο συνεργασίας των υπουργείων Αθλητισμού, Παιδείας και Υγείας

Στην υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ των Υπουργείων Πολιτισμού και Αθλητισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας προχώρησαν τη Δευτέρα στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, οι Υφυπουργοί Γιάννης Ανδριανός, Συμεών Κεδίκογλου και Ζέττα Μακρή αντίστοιχα, με στόχο την κοινή δράση για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας, την ανάπτυξη υγιεινών διατροφικών συνηθειών και την ενημέρωση μέσω της εκπαίδευσης σε όλες τις σχολικές βαθμίδες.

Πρωτόκολλο συνεργασίας των υπουργείων Αθλητισμού, Παιδείας και Υγείας

Στην υπογραφή του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας παρευρέθηκε επίσης η καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Αντωνία Τριχοπούλου.

Το Πρωτόκολλο βασίζεται στη συνεργασία των τριών υπουργείων για τη βελτίωση της υγείας και της ποιότητας ζωής του πληθυσμού της χώρας.

Αποτελεί επιπροσθέτως μία προσπάθεια συμμόρφωσης προς τις κατευθυντήριες γραμμές του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που υπενθυμίζουν στα Κράτη Μέλη ότι, για την καταπολέμηση των χρόνιων νοσημάτων, απαραίτητη είναι η ανάπτυξη της διατομεακής συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκομένων υπουργείων και φορέων η οποία διασφαλίζει τη χρονική συνέχεια, το συντονισμό των δράσεων με την παράλληλη οργάνωση τους σε ένα σχέδιο βασισμένο σε τεκμηριωμένα επιδημιολογικά δεδομένα.

Επίσης απαραίτητη είναι και η θεσμοθέτηση των παρεμβάσεων και η οργάνωση τους σε κυβερνητικό επίπεδο με έκδοση νομοθετικών ρυθμίσεων όπου αυτές χρειάζονται.