ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Πατούλης στο συνέδριο Βιοπαθολογίας: ελεύθερη επιλογή γιατρού, και αμοιβή κατά πράξη και περίπτωση

Στο 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιατρικής Βιοπαθολογίας παραβρέθηκε την Παρασκευή ο πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Γιώργος Πατούλης.

Ο κ. Πατούλης, ανέφερε στον χαιρετισμό του ότι «διαχρονική θέση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών αποτελεί η διατήρηση της υγείας του πολίτη που είναι πολύ σημαντικότερη από τη θεραπεία του. Αυτή την Πολιτική Υγείας στηρίζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, σήμερα, που λόγω της ανεργίας και της οικονομικής κρίσης, όλο και περισσότεροι ασθενείς μένουν χωρίς ασφάλιση και χωρίς πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας».

Πατούλης στο συνέδριο Βιοπαθολογίας: ελεύθερη επιλογή γιατρού, και αμοιβή κατά πράξη και περίπτωση

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ τόνισε ακόμη: «Ως Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, έχουμε βάλει την κόκκινη γραμμή σε δύο αυτονόητα και αδιαπραγμάτευτα ζητήματα: την ελεύθερη επιλογή γιατρού, τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και την ιατρική αμοιβή κατά πράξη και περίπτωση. Η προσφορά των συναδέλφων γιατρών που διακονούν το κομμάτι της Βιοπαθολογίας είναι τεράστια και απαιτείται να ληφθεί μέριμνα ώστε να μην απαξιωθούν επιστημονικά και επαγγελματικά μέσα από την άκρατη εμπορευματοποίηση του αγαθού της Υγείας».

Τέλος, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας, τόνισε ότι «οι εξελίξεις στην Υγεία τρέχουν και πρέπει να δράσουμε άμεσα και καθολικά. Όχι για το αύριο, αλλά με προοπτική την επόμενη δεκαετία. Ο ΙΣΑ θα σταθεί στο πλευρό των ιατρών και θα είναι πρωτοστάτης στην υπεράσπιση των καλώς εννοούμενων συμφερόντων των λειτουργών της υγείας» κατέληξε.