ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Στάση εργασίας την Τετάρτη στο ΕΣΥ, το ΕΚΑΒ και τις μονάδες πρόνοιας

Στάση εργασίας την Τετάρτη στο ΕΣΥ, το ΕΚΑΒ και τις μονάδες πρόνοιας

Πεντάωρη στάση εργασίας από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Στη συγκέντρωση θα συμμετάσχουν τα Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων των Νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας, των Προνοιακών Μονάδων και του ΕΚΑΒ όλης της Χώρας.

Τα διοικητικά συμβούλια των Σωματείων θα επιστρέψουν στον υπουργό Υγείας ως απαράδεκτα τα φύλλα αξιολόγησης ή τις υπογραφές των υπαλλήλων όπου αυτά δεν μοιράστηκαν.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, παρήλθαν οι καταληκτικές ημερομηνίες επιμερισμού των ποσοστών από τους Διοικητές, της παραλαβής των Φύλλων Αξιολόγησης και της Αυτοαξιολόγησης, χωρίς να συμμετάσχει ούτε ένας εργαζόμενος στη διαδικασία της Αξιολόγησης και η ενυπόγραφη άρνηση είναι καθολική με πάνω από 40.000 υπογραφές.

«Σε πολλά Νοσοκομεία – αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ - δεν επιτρέψαμε στους Διοικητές να επιμερίσουν ποσοστά και στα 40 Νοσοκομεία που παρελήφθησαν τα Φύλλα Αξιολόγησης παραδόθηκαν στα Σωματεία ως ασυμπλήρωτα - απαράδεκτα με καθολική συμμετοχή».

Επίσης η ΠΟΕΔΗΝ θα πάρει μέρος στην κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ, την ημέρα εκδίκασης της προσφυγής στο Εφετείο κατά της Απόφασης του Πρωτοδικείου να κηρύξει παράνομη την απεργία - αποχή από το καθήκον της Αξιολόγησης για διαδικαστικούς λόγους, καθώς και στην 48ωρη δράση της ΑΔΕΔΥ την Τρίτη 22 και την Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014.

Best of DPG network

Ρωτήστε τον γιατρό