ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Σε τραγική κατάσταση το Άσυλο Ανιάτων - Έκοψαν το φυσικό αέριο λόγω χρεών

Στη διακοπή, λόγω συσσωρευμένων οφειλών, της παροχής φυσικού αερίου στο Άσυλο Ανιάτων προχώρησε η ΕΠΑ Αττικής, την ώρα που είναι γνωστή η άσχημη οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Ίδρυμα.

Σε τραγική κατάσταση το Άσυλο Ανιάτων - Έκοψαν το φυσικό αέριο λόγω χρεών

Σύμφωνα με το Έθνος, μόλις ο πρωθυπουργός πληροφορήθηκε την υπόθεση, έδωσε εντολή να επανασυνδεθεί η παροχή και παράλληλα ζήτησε να βρεθεί ο υπεύθυνος της διακοπής και να αποδοθούν ευθύνες.

Παρά την «εντολή Σαμαρά» πάντως, είναι γνωστά εδώ και καιρό στον Πρωθυπουργό τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Άσυλο Ανιάτων.

Μόλις τον περασμένο Μάρτιο εργαζόμενοι, ασθενείς, αλλά και κηδεμόνες στο Ίδρυμα είχαν πραγματοποιήσει συγκέντρωση έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, για το ενδεχόμενο να μπει λουκέτο στο Άσυλο.

Αιτία, οι μεγάλες καθυστερήσεις οφειλομένων νοσηλίων από τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), αλλά και των αυξανόμενων φορολογικών απαιτήσεων του κράτους.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους το ίδρυμα δεν λαμβάνει κρατική χρηματοδότηση και η λειτουργία του στηρίζεται σε προσφορές ιδιωτών, στην αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του και στο νοσήλιο του ΕΟΠΠΥ για τους ανίατους ασφαλισμένους.

Διαβάστε επίσης:

Κίνδυνος να μπει λουκέτο στο Άσυλο Ανιάτων