ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Νοσοκομείο Κορυδαλλού: Σε θάλαμο για 60, νοσηλεύονται 220

Συνωστισμό στους θαλάμους της ψυχιατρικής πτέρυγας των Φυλακών Κορυδαλλού, ελλιπή καθαρισμό και έντομα στις κουζίνες του νοσοκομείου κατέγραψε μεταξύ άλλων ο έλεγχος που πραγματοποιήθηκε από κλιμάκιο του υγειονομικού ελέγχου και της περιβαλλοντικής υγιεινής της περιφερειακής ενότητας Πειραιά.

Νοσοκομείο Κορυδαλλού: Σε θάλαμο για 60, νοσηλεύονται 220

Το πόρισμα με τις διαπιστώσεις των υγειονομικών διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πειραιά, η οποία έχει αναλάβει πλέον την υπόθεση μετά τις καταγγελίες των κρατουμένων.

Όπως αναφέρει το πόρισμα, οι κρατούμενοι που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο ξεπερνούν τα 220 άτομα, τη στιγμή που η δυναμικότητα των θαλάμων είναι για 60 άτομα, με αποτέλεσμα να συνωστίζονται σε ένα θάλαμο έως 18 ασθενείς. Λόγω του συνωστισμού, ο ρουχισμός αποθηκεύεται κάτω από τα κρεβάτια και έτσι δεν μπορεί να γίνει καθαρισμός των θαλάμων.

Υγρασία στην οροφή και βρωμιά στα κρεβάτια διαπιστώθηκε στα ψυχιατρεία, για τα οποία έγιναν συστάσεις ώστε να αποκατασταθεί η υγρασία και να αντικατασταθούν τα ακάθαρτα στρώματα.

Αράχνες και μυρμήγκια εντοπίστηκαν στο μαγειρείο του ψυχιατρείου, με την αρμόδια υπηρεσία να ζητάει πιο συστηματική καταπολέμηση εντόμων υγειονομικής σημασίας στο μαγειρείο.

Διαβάστε επίσης:

Στο ΕΣΥ το νοσοκομείο φυλακών Κορυδαλλού

Αρνούνται φάρμακα σε σωφρονιστικό υπάλληλο που προσβλήθηκε από ηπατίτιδα C