ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & η Κατ. Παπακώστα σε δομές της «Αποστολής»

Σειρά επισκέψεων σε κοινωνικές δομές της ''Αποστολής'', οι οποίες χρηματοδοτούνται και επιβλέπονται από το Υπουργείο Υγείας, πραγματοποίησε την Παρασκευή, η Υφυπουργός Υγείας, Κατερίνα Παπακώστα – Σιδηροπούλου, μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο και τον Γενικό Διευθυντή της ΜΚΟ ''Αποστολή'' Κωνσταντίνο Δήμτσα.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & η Κατ. Παπακώστα σε δομές της «Αποστολής»

Η Υφυπουργός, είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί τις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ''Μαρία Κόκκορη'' στη Γλυφάδα, μια δομή η οποία παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες θεραπευτικής υποστήριξης σε άτομα με νοητική υστέρηση και σύνδρομο Down και να διαπιστώσει από κοντά τις υψηλού επιπέδου παρεχόμενες επιστημονικές υπηρεσίες.

Στη συνέχεια, μεταφέρθηκε στο Βαρνάβα, όπου και ενημερώθηκε για την πορεία των έργων στις νέες προνοιακές δομές που ετοιμάζει η ΜΚΟ, οι οποίες θα απευθύνονται σε παιδιά και πρόκειται να ολοκληρωθούν ως το Πάσχα.

Κατόπιν επισκέφθηκαν το, υπό κατασκευή Κέντρο Γεροντολογίας της ΜΚΟ Αποστολή, στο Δήλεσι, το οποίο αναμένεται να είναι έτοιμο στα τέλη του 2015.

Οι επισκέψεις ολοκληρώθηκαν στο Καρέλλειο Πρότυπο Κέντρο Alzheimer, το οποίο παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες φιλοξενίας, ψυχολογικής στήριξης και συμβουλευτικής προς ανοϊκούς ασθενείς και τους περιθάλποντές τους. Η Υφυπουργός Υγείας και ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος, αφού επισκέφθηκαν τους χώρους του Κέντρου, γευμάτισαν μαζί με τους ασθενείς και ανανέωσαν τη συνάντησή τους, για το προσεχές διάστημα, προκειμένου να συνεργαστούν για όλα τα θέματα που αφορούν στην Τρίτη Ηλικία και την Άνοια, τα παιδιά και τους εφήβους, αλλά και τους ψυχικά ασθενείς.