ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Υποψήφιος με το ΚΚΕ στην Α' Αθήνας ο Ηλίας Σιώρας

Ο καρδιολόγος Ηλίας Σιώρας, Διευθυντής στην καρδιολογική κλινική του Ευαγγελισμού, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο νοσοκομείο και μέλος του ΔΣ της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) είναι υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στην Α' εκλογική περιφέρεια της Αθήνας στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Υποψήφιος με το ΚΚΕ στην Α' Αθήνας ο Ηλίας Σιώρας

Ο Ηλίας Π. Σιώρας γεννήθηκε στο Λεωνίδιο Αρκαδίας το 1953 όπου τελείωσε και τις γυμνασιακές σπουδές. Φοίτησε στην Ιατρική Σχολή Αθηνών και πήρε το πτυχίο το 1977. Πήρε μέρος στον αντιδικτατορικό αγώνα και ήταν γραμματέας του Συλλόγου Τσακώνων Σπουδαστών.

Το 1985 πήρε την ειδικότητα της καρδιολογίας και εργάστηκε ως ειδικευόμενος και ειδικευμένος καρδιολόγος στο 7ο Θεραπευτήριο του ΙΚΑ Αθήνας και στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο μέχρι το τέλος του 1987. Από το 1988 μέχρι σήμερα υπηρετεί ως καρδιολόγος στον Ευαγγελισμό και από το 2009 έχει τον βαθμό του Διευθυντή.

Από το 1990 και για ένα χρόνο μετεκπαιδεύτηκε στο πανεπιστήμιο ULM της Γερμανίας.

Από το 1993 μέχρι σήμερα εκλέγεται στο ΔΣ της ΕΙΝΑΠ. Για 8 χρόνια ήταν Γραμματέας του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ευαγγελισμού. Υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων του Ευαγγελισμού και τα τελευταία 8 χρόνια είναι Πρόεδρος του Συλλόγου. Για τέσσερις συνεχείς θητείες εκλέγεται εκπρόσωπος των γιατρών στη Διοίκηση του νοσοκομείου.

Είχε πολυετή θητεία στο Επιστημονικό Συμβούλιο του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (Ε.ΣΥ.Ν.), ενώ για πολλά χρόνια -μέχρι το 2013- διετέλεσε μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ). Είναι εκλέκτορας στη Γενική Συνέλευση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (Π.Ι.Σ.) και μέλος της γραμματείας του ΠΑΜΕ Υγείας Πρόνοιας Αττικής.

Την περίοδο 1998-2002 ήταν Δημοτικός Σύμβουλος στο δήμο της ιδιαίτερης πατρίδος του, Λεωνίδιο Αρκαδίας.

Είναι παντρεμένος με την φιλόλογο Ιωάννα Παναγούλια και έχουν μια κόρη κι ένα γιό.

Σε δήλωσή του ο Ηλίας Σιώρας τονίζει: «Κάθε ψήφος στο ΚΚΕ αποτελεί έκφραση της αντίστασης στις αντιλαϊκές πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κομμάτων που τις υπηρετούν. Είναι οι πολιτικές που έφεραν την κρίση και οδήγησαν το λαό στη χρεωκοπία. Επίσης κάθε ψήφος στο ΚΚΕ ενισχύει την απαίτηση για δωρεάν υπηρεσίες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, από ένα αναβαθμισμένο δημόσιο σύστημα υγείας, απαλλαγμένο από κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα. Κέρδος και υγεία είναι ασύμβατα μεγέθη».