ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Παπακώστα: Οι ΚΟΙΣΠΕ, «εργαλείο» ψυχιατρικής μεταρρύθμισης

Με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Κοινωνικών Συνεταιρισμών Περιορισμένης Ευθύνης (ΠΟΚοι.Σ.Π.Ε.) και ειδικότερα, με την Πρόεδρο Αθηνά Φραγκούλη, τον συνεργάτη της Ομοσπονδίας Παναγιώτη Δανηλάκη και εκπροσώπους από τους Κοι.Σ.Π.Ε «Ηλιοτρόπιο», «Αθηνά Ελπίς», «Διάπλους» και «Διαδρομές», συναντήθηκε την Πέμπτη η Υφυπουργός Υγείας Κατερίνα Παπακώστα – Σιδηροπούλου.

Παπακώστα: Οι ΚΟΙΣΠΕ, «εργαλείο» ψυχιατρικής μεταρρύθμισης

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στη λειτουργία της Ομοσπονδίας, καθώς επίσης και την εφαρμογή του άρθρου 18 του Προεδρικού Διατάγματος 60/2007, σχετικά με την ανάθεση προμηθειών ή υπηρεσιών σε Κοινωνικούς Συνεταιρισμούς Περιορισμένης Ευθύνης (Κοι.Σ.Π.Ε.).

Η Κατερίνα Παπακώστα, που επί των ημερών της στο Υπουργείο Υγείας οι Κοινωνικοί Συνεταιρισμοί Περιορισμένης Ευθύνης αυξήθηκαν από 16 σε 23, ενημέρωσε τους εκπροσώπους των Κοινωνικών Συνεταιρισμών για τις πολιτικές του Υπουργείου που αφορούν στη θεσμική, οικονομική και επιχειρησιακή ενίσχυσή τους. Έμφαση δόθηκε στο θέμα της χρηματοδότησης τόσο των παλαιών, όσο και των νέων Συνεταιρισμών.

Η Υφυπουργός υπογράμμισε, ότι χρειάζεται η πολιτική στήριξη των Κοινωνικών Συνεταιρισμών ως απαραίτητο «εργαλείο» της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης, και η ανάδειξη της διττής ιδιότητάς τους ως κοινωνικές επιχειρήσεις, αλλά και ως μονάδες ψυχικής υγείας.

Οι εκπρόσωποι των Κοινωνικών Συνεταιρισμών ευχαρίστησαν την Υφυπουργό για την έμπρακτη υποστήριξή της στα πάγια αιτήματά τους. Ειδικότερα, την ευχαρίστησαν για το γεγονός ότι με προσωπική της παρέμβαση παραχωρήθηκε χώρος σε κτίριο του Υπουργείου Υγείας, επί της οδού Μακεδονίας, ώστε να στεγαστούν τα γραφεία της Ομοσπονδίας.

Διαβάστε ακόμη:

Παπακώστα: Μοντέλο «καθαρού» επιχειρείν & εργαλείο ψυχιατρικής μεταρρύθμισης οι ΚΟΙΣΠΕ